Fair fashion outfit || Ultra wijde broek & Picaflor ketting van ivoorpalm

Fair fashion outfit || Ultra wijde broek & Picaflor ketting van ivoorpalm

Als tiener heb ik een hele tijd een obsessie gehad voor wijde skater broeken. Ik was absoluut geen skater, maar de stoere broeken met ultra wijde pijpen vond ik ontzettend mooi en stoer. Helaas heb ik nooit een écht wijde broek gehad. Ik eindigde op een of andere manier altijd met broeken die net niet waren wat ik voor ogen had.

Ik vond het dan ook erg leuk om een fair fashion outfit samen te stellen, waar mijn 14-jarige zelf jaloers op zou zijn geworden. In deze outfit draag ik een broek met de wijdste pijpen die ik ooit heb gezien! Omdat ik nog steeds geen skater ben, combineer ik de broek met stijlvolle basics om de klassieke look te creëren die je van mij gewend bent.

De broek

Hailey 12 - Fair fashion outfit || Ultra wijde broek & Picaflor ketting van ivoorpalm

Deze broek vind ik echt te gek! Het is van het merk Nobody Has To Know of NHTK. Dit is een Amsterdams modelabel. NHTK is een merk die op haar eigen wijze bijdraagt aan eerlijke mode. De gehele collectie wordt namelijk in Amsterdam ontworpen en geproduceerd. Ze werkt hiervoor samen met sociale werkplaatsen, om zo bij te dragen aan een betere toekomst van de Nederlandse kledingarbeiders.

De broek heeft twee straps waardoor het doet denken aan een tuinbroek. Doordat mijn buik niet is bedekt door de broek, geeft het een vlotte uitstraling.

En laten we natuurlijk niet de pijpen vergeten. Deze zijn zo ontzettend wijd, dat een kind hieronder verstoppertje kan spelen! Ik vind de broek heel mooi en stijlvol.

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor

 

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor

De ketting

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor

Bij deze outfit draag ik een Rosa de Tagua ketting van het fair trade merk Picaflor. Picaflor is een Colombiaans merk die in afgelegen delen van Colombia vrouwen helpt om zelfstandig te worden en een toekomst op te bouwen. Ze doet dit door deze vrouwen op te leiden in het produceren van sieraden met duurzame materialen.

Picaflor laat de vrouwen inzien dat zij het beste een duurzaam inkomen kunnen verwerven als zij op een respectvolle manier omgaan met de natuur en niet de lokale wild life vernietigen. Picaflor leert hen wat de gevolgen zijn van bijvoorbeeld ontbossing en stroperij. Zo biedt zij hen duurzame en bovendien lucratieve alternatieven.

De collecties worden gemaakt van natuurlijke zaden zoals azai, kokosnoot en bombona. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zaden die zij op de grond vinden, omdat dit de minste impact heeft op de natuur.

De ketting die ik hier draag is gemaakt van Tagua. Dat is een zaad van de ivoorpalm of de Hyphaene Phytelephas. Het zaad lijkt op ivoor en wordt vaak als vervanging van dierlijk ivoor gebruikt. Voordat ik Picaflor leerde kennen, wist ik helemaal niet dat er zoiets als een ivoorpalm bestaat. Zo ontzettend tof dat het er is en dat je er zulke mooie dingen mee kunt maken!

Ik vind het verhaal van Picaflor ontzettend inspirerend. Daarnaast vind ik de ketting echt prachtig. Op een milieuvriendelijke manier weet Picaflor prachtige sieraden te maken van unieke materialen. Heel gaaf!

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor
In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor
De top

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor

De top die ik draag bij deze outfit is van H&M en heb ik al meer dan tien jaar. Toen ik heb net had gekocht heb ik hem ontzettend veel gedragen. Daarna heeft hij een tijdje achter in mijn kast gelegen. Gelukkig ontdekte ik hem weer deze zomer en sindsdien draag ik hem weer graag. Vooral de pofmouwen maken dat ik de top erg graag draag!

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor

De outfit op een rijtje

In dit artikel toon ik je een fair fashion outfit met een ultra wijde broek van NHTK en een ketting van Picaflor

Broek – NHTN

Ketting – Picaflor

Top – H&M

Wat vind jij van deze fair fashion outfit?

Foto’s: By José Chan

 

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Avatar for Jenn 31 oktober 2017 / 15:06

  Mooie broek! Ik was vroeger ook gek op die wijde broeken, heb er ook een paar gehad 🙂

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   10 november 2017 / 22:46

   Dankjewel! Wijde broeken zijn inderdaad te gek! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *