VeganChallenge: hoe is het bevallen?

VeganChallenge: hoe is het bevallen?

Vegan 2

Zo, wat is de maand april snel gegaan zeg! Voor mijn gevoel heb ik twee keer geknipperd met mijn ogen en ineens in het mei! Zoals je misschien wel hebt meegekregen heb ik in april de VeganChallenge gedaan. De challenge is voorbij gevlogen en vandaag vertel ik je hoe het mij is bevallen!

Goed!

In mijn vorige post over dit onderwerp vertelde ik je dat ik ruim 2,5 jaar geleden ook heb meegedaan met een VeganChallenge en dat mij dit toen slecht is bevallen. Ik vond het lastig om de challenge vol te houden, vooral om dat ik mijn eten vaak niet lekker vond.

Ondanks dat ik erg veel zin had in de editie van de VeganChallenge, merkte ik dat ik bang was dat het weer een tegenvaller zou worden. Gelukkig is dit niet gebeurd. Sterker nog, de challenge is mij erg goed bevallen!

Lekker eten

In tegenstelling tot de vorige keer heb ik juist heel veel lekkere dingen gegeten. Ik heb onder andere uit het boek van The Green Happiness gekookt en een aantal recepten van Lisa Goes Vegan en De Groene Meisjes uitgeprobeerd. Keer op keer waren dit lekkere recepten! Dat maakt het zeker makkelijker om de challenge vol te houden!

Als je mij een beetje zou kennen, dan zou je weten dat ik verslaafd ben aan friet met mayonaise. Tijdens de vorige challenge heb ik geen vegan mayonaise gevonden die ik lekker vond. Dat was dus wel erg lastig voor zo’n frietjesmonster als ik. In 2015 heeft Remia gelukkig een vegan mayonaise op de markt gebracht die niet te onderscheiden is van mayonaise met ei! Dat was een hele prettig ontdekking (en daar heb ik ook wel het nodig van op)!

Verder heb ik ook een lekkere vegan kwarktaart gemaakt, heerlijke salades gecreëerd, geëxperimenteerd met belegde broodjes en heb ik heerlijke maaltijden op tafel gezet. Ik heb niet van alles een foto gemaakt, maar geloof me maar, het was allemaal erg lekker! Oh en Noud, mijn vriend, die vond dat deze keer ook! Fieuw!

VeganChallenge

Geroosterd brood met champignons.

 

Veganchallenge

Tofu scramble

VeganChallenge

Ontbijt!

Honger!

Het enige wat mij wel is tegengevallen, is dat ik erg vaak honger had. Deze honger kwam vaak uit het niets en was dan meteen ook heel erg heftig. Eén keer heb zelfs uit voorzorg vier boterhammen gegeten en nog steeds had ik 1,5 uur laten weer heel erg honger! Normaal gesproken krijg ik vier boterhammen niet eens op, dus dat vond ik wel verbazingwekkend!

Ik moet je bekennen dat ik hier op een gegeven moment wel erg chagrijnig van werd. Er was bijna niet tegen m’n hongergevoel op te eten. Dat was erg onpraktisch en ik voelde me daardoor ook niet altijd even prettig.

Vreemd genoeg kwam deze honger pas tijdens de laatste twee weken van de challenge. De eerste weken had ik hier geen last van. Ik zou verwachten dat mijn lichaam juist in het begin aan de overgang moest wennen, maar dat leek bij mij toch anders te gaan. Zijn er andere vegans die dit herkennen? Ik ben wel benieuwd of dit een gebruikelijke “bijwerking”  is!

En nu?

Ga ik door met mijn veganistisch dieet of ren ik hard terug naar de blokken kaas en pakken yoghurt? Ik heb op dit moment besloten dat ik over wil stappen naar een grotendeels plantaardig dieet. Dus ik blijf mogelijk veganistisch eten en koken.

Op dit moment wil mijzelf niet volledig beperken door nooit meer kaas te eten. Als ik eens een keer geen zin heb om te koken, dan wil ik een pizza kunnen bestellen, als ik bij iemand ga eten dan wil ik blij en dankbaar kunnen zijn als ze vegetarisch voor me koken.

Bovendien ben ik ook wel een beetje geschrokken van de honger die mij de afgelopen weken heeft vergezeld. Ik heb er geen behoefte aan om constant honger te hebben.

Dus voor mij een grotendeels veganistich dieet en zo nu en dan vegetarisch. En wie weet komt hier vanzelf verandering in en stap ik gaandeweg volledig over naar een veganistisch dieet. Daar ben ik nu nog niet, maar wat niet is kan zeker wel komen!

Heb jij ook mee gedaan me de VeganChallenge? Hoe is het je bevallen?

Volg:

4 Reacties

 1. Avatar for Desi 3 mei 2016 / 16:18

  Wat fijn dat je het deze keer zo veel fijner voor je was om mee te doen aan de VC. Die honger herken ik wel, dat had ik ook toen ik net begon als veganist. De eerste twee weken niet, maar daarna inderdaad ook. Plantaardige voeding is veel makkelijker te verteren, waardoor je sneller weer honger hebt. Als veganist eet ik echt veel meer en vaker. In het begin was dat heel erg wennen (vooral omdat ik dacht dat ik er heel dik zou worden), maar nu vind ik het alleen maar fijn. Ik heb namelijk veel meer energie doordat ik meer koolhydraten eet!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   4 mei 2016 / 10:04

   Wat ben ik blij met je reactie, Desi! Het hoort er dus gewoon bij en is niet iets geks. Ik dacht even dat er iets mis met me is! Wordt dit hongergevoel wel minder? Wat ik vooral lastig vind is dat het hongergevoel steeds uit het niets komt en meteen heel erg heftig is. Ik heb veel rondgelopen als een trillend rietje en dat voelt niet heel erg fijn!

 2. Avatar for Debby 4 mei 2016 / 22:46

  Ik ben zwanger dus ik eet sowieso abnormaal veel :’D kan hier geen subjectieve opinie over geven hahaha. Ik moet zeggen dat het me super goed beviel! Maar ik eet sowieso veel tussendoortjes en vond dat eigenlijk wel gewoon fijn…

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   9 mei 2016 / 11:39

   Haha! Jij eet letterlijk en figuurlijk voor twee! Maar jij had dus niet dat je meer tussendoortjes moest eten dan normaal? Wel erg fijn om te lezen dat het je goed is bevallen! Ga je door met veganistisch eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *