Taj Amsterdam | Sieraden met een boodschap

Taj Amsterdam | Sieraden met een boodschap

X-COMBI CRUSH OF TAJ JEWELRY

Een sieraard dat gemaakt is van gerecycled zilver en symbool staat voor jezelf liefhebben, voor eigenwaarde en bovenal voor trouw zijn aan jezelf. Dat is waar de sieraden van het Amsterdamse sieraden merk Taj voor staan. Deze prachtige symboliek spreekt mij aan. Het is dan ook geen wonder ik verliefd ben geworden op Taj. Omdat ik geloof dat je liefde moet delen, vertel ik graag meer over dit mooie duurzame merk en over de knappe dames die hierachter zitten.

Hoe Taj begon

Het verhaal van Taj begint bij de zusjes & girlbosses Choanou-Beau & Shardey-Lynn Aalders. Al van kleins af aan hadden de zusjes het voornemen om samen een bedrijf te starten. Wat ze precies zouden gaan doen wisten ze toen nog niet, maar dat ze iets zouden doen waarmee ze ook mensen konden helpen, dat stond al meteen vast.

De inspiratie voor Taj ontstond door een verbroken relatie van de vriendin van de zusjes. Shardey-Lynn moedigde die vriendin aan om een ring voor zichzelf te kopen die ervoor symbool zou staan dat zij voortaan trouw is aan zichzelf. En met dat advies was Taj geboren.Taj is een afkorting van “trouw aan jezelf”  en het betekent “juweel” in het Sanskriet..

Taj begon oorspronkelijk met enkel ringen, maar inmiddels is de collectie uitgebreid met ear cuffs, oorbellen, armbanden en kettingen.

Een sieraad met een boodschap

Taj

De boodschap van Taj gaat dieper dan trouw zijn aan jezelf. Net zoals een tatoeage dat kan zijn, is een Taj sieraad een geheugensteuntje aan hoe je iedere dag betere keuzes kan maken. Iedere keer als je het sieraad ziet, herinnert het je eraan om duurzame keuzes te maken. Iedere keer als je het sieraad ziet, motiveert het je om keuzes te maken waarmee je trouw blijft aan jezelf. Iedere als je het sieraad ziet, helpt het je om het pad te volgen dat je wilt volgen.

Alle sieraden hebben daarom ook een eigen lijfspreuk. Gewoon, om je een eindje op weg te helpen. Ik houd hier van. Mooie sieraden met een boodschap, dus!

Gerecycled zilver

Taj Amsterdam

Behalve dat Taj sieraden een mooie boodschap hebben, zijn ze ook duurzaam geproduceerd. Alle sieraden van Taj worden namelijk gemaakt op Bali van gerecycled zilver. Er is voor gekozen om de sieraden op Bali te produceren, omdat zij hiermee (alleenstaande) Balinese vrouwen de kans te geven om zichzelf te ontwikkelen en voor zichzelf te zorgen.

Taj heeft op Bali een atelier opgezet van waaruit het oude zilver wordt verwerkt en de nieuwe sieraden worden vervaardigd. Tevens geeft Taj haar werknemers de mogelijkheid om vanuit huis te werken, zodat zij hun gezinsleven kunnen combineren met hun werk.

Alle sieraden van Taj worden met de hand gemaakt: alle ringen worden handmatig in een mal gesmeden en alle versieringen worden met de hand aangebracht. Hierdoor is geen enkel sieraad van Taj 100% hetzelfde en heb je altijd een unieke ring.

Goede doelen

Taj

Aangezien de droom van Choanou-Beau & Shardey-Lynn was om mensen te helpen met hun bedrijf, houdt Taj niet op bij de productie van duurzame sieraden. Een deel van de opbrengst van Taj gaat namelijk naar twee goede doelen.

Het eerste doel dat Taj steunt is een opvangtehuis op Bali dat kinderen van alleenstaande moeders en wezen een toekomst biedt door hen scholing, eten en onderdak te geven. Het tweede goede doel is het Tree of Life-initiatief. Dit is een Nederlands project dat de bebossing van West-Afrika herstelt, door daar bomen te planten. Taj plant daar twee bomen per maand.

Koop je een sieraad van Taj, dan doe je dus niet alleen iets moois voor jezelf, maar ook voor een ander.

Kies je sieraad
Taj

Dit is een van mijn favoriete items van Taj!

Je leest het, de sieraden van Taj zijn een must have! Je koopt de sieraden bij de van de retailers van Taj zoals Wolf and Storm of via hun eigen de webshop. Sinds 18 augustus 2016 is ook de nieuwste collectie sieraden beschikbaar, dus ga de collecties snel bekijken.

Kende jij Taj al?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *