Review: The Body Shop – Vitamin E Aqua Boost Sorbet

Review: The Body Shop – Vitamin E Aqua Boost Sorbet

Body Shop Vitamine E Sorbet 6

Zoals je weet heb ik een tijdje geleden besloten om alleen nog maar proefdiervrije cosmetica te gebruiken. Voor een flink aantal van mijn dagelijkse producten moet ik nu opzoek naar een vervanger. Zo ook voor mijn dagcrème. Ik besloot de Vitamin E Aqua Boost Sorbet van The Body Shop te kopen en deze te reviewen.

The Body Shop is altijd al één van mijn favoriete winkels geweest, omdat ze goed zijn voor dier en mens. De producten van The Body Shop zijn nooit op dieren getest, 100% vegetarisch en ook fair trade. Een ontzettend mooi merk dus! (Als je hier meer over wilt weten, klik dan hier. )

Ik zet alles alvast voor je onder elkaar:

Merk: The Body Shop
Naam: Vitamin E Aqua Boost Sorbet
Proefdiervrij: ja
Vegetarisch: ja 100%
Prijs: € 20,-
Grootste pluspunt: geschikt voor alle huidtypen
Grootste minpunt: veel siliconen

Body Shop Vitamine E Sorbet

Wat doet de Vitamine E Sorbet?

 

De Vitamin E Sorbet belooft een verkoelende en verzorgende crème te zijn, die een intensieve hydraterende werking heeft. De dagcrème is geschikt voor het hele jaar, maar in het bijzonder in de zomer zou de crème prettig zijn vanwege het verkoelende effect. De Vitamine E Sorbet bevat vele kleine vochtparels, die gedurende dag vanzelf opengaan op de momenten dat je huid behoefte heeft aan extra hydratatie. De Vitamine E Sorbet is verder geschikt voor alle huidtypen, dus dat is goed nieuws!

De structuur

 

Ik moest erg wennen aan de structuur van de Vitamin E Sorbet. Ik ben gewend aan dikke dagcrèmes. Dat is de Vitamin E Sorbet zeker niet. De structuur van de crème doet zijn naam wel eer aan overigens, want het doet zeker denken aan een sorbet. Je kan deze sorbet alleen beter niet opeten J.

De Vitamin E Sorbet heeft een lichte en luchtige structuur en verdeelt goed op de huid. Het voelt zeker koel aan op de huid en dit geeft de indruk dat de crème hydraterend werkt. De geur van de Vitamine E Sorbet is sterk. Het is een frisse parfumgeur, maar naar mijn mening hoeft een dagcrème niet (sterk) geparfumeerd te zijn.

In de Vitamine E Sorbet zitten veel siliconen. Dit is ook goed te voelen. De Vitamin E Sorbet voelt ruw aan en blijft voelbaar bij het aanbrengen en uitsmeren van de crème. De crème trekt overigens wel goed en snel in, waardoor je na het aanbrengen geen “last” meer hebt van de siliconen die in de Vitamine E Sorbet zitten.

Ik ben hier niet heel erg enthousiast over. Een dagcrème hoort niet ruw aan te voelen. Het hoort een verwenmomentje voor je huid te zijn en door de structuur van de Vitamine E Sorbet is dat niet het geval. Ik heb de Vitamine een aantal weken uitgeprobeerd en ik kon niet wennen aan dit gevoel. Bovendien is het naar mijn mening niet nodig om zoveel siliconen in een product te verwerken.

Body Shop Vitamine E Sorbet 3

De werking

 

Zoals ik hierboven al omschreef zou de Vitamine E Sorbet een hydraterende werking moeten hebben. Dit heeft de Vitame E Sorbet bij mij helaas niet gehad. Na de creme een paar weken gebruikt te hebben, ging mijn huid namelijk tekenen van uitdroging vertonen. Ik kreeg lijntjes in mijn gezicht, mijn huid zag er mat uit en voelde veel minder fit aan. Hier heb ik mij erg over verbaasd! Dat zou ik niet verwachten van een crème met een hydraterende werking!

Mijn conclusie

 

Ondanks dat ik heel erg enthousiast ben over The Body Shop, ben ik helaas niet zo enthousiast over de Vitamine E Sortbet. Ik vind het een nadeel dat de structuur van de crème ruw is, vanwege de vele siliconen die in de crème zitten. Maar het grootste nadeel vind ik toch wel dat mijn huid juist tekenen van uitdroging is gaan vertonen tijdens het gebruik van de Vitamine E Sorbet. Dat is voor mij een belangrijke reden om door te gaan naar de volgende dagcrème. The Body Shop heeft overigens ook een Vitamine E creme die geen sorbet is. Misschien probeer ik die binnenkort voor je uit!

Heb jij de Vitamine E Sorbet van The Body Shop ook al uitgeprobeerd? Wat vond je ervan?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *