Review: de Bobble waterfles

Review: de Bobble waterfles

Review Bobble waterfles

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik veel water drink. Behalve dat ik vaak ook gewoon dorstig ben, vind ik het ook lekker om water te drinken en het is altijd voor handen. Daarom ik mijn huis nooit verlaten zonder mijn waterfles. Deze gewoonte heb ik al sinds mijn tienerjaren.

In de loop der jaren heb ik dan ook veel plastic flesjes verbruikt. Na een paar dagen ging het flesje toch al ruiken en kon ik weer een nieuw flesje kopen. Op een dag bedacht ik me dat dit anders moest. Het is te zonde van het plastic om meerdere flesjes per week te gebruiken en weg te gooien.

Ik ging opzoek naar een waterfles die bij mij past en ik kwam uit bij de Bobble. De Bobble is een waterfles met filter, die gemaakt is van gerecycled plastic. De filter bevat koolstof, wat onzuivere stoffen uit het water aantrekt.

Nu is het water in Nederland vrij schoon en bevat nauwelijks chloor, waardoor zo’n filter voor het Nederlandse water misschien niet echt nodig is. Toch vind ik het wel een fijn idee om te weten dat de onzuivere stoffen die wel in het Nederlandse water zitten, door de filter eruit worden gehaald. Hoe schoner, hoe beter, toch?

Bovendien heb ik tijdens vakanties in het buitenland al wel gemerkt dat het kraanwater ineens wel goed te drinken is door de filter, dus een dubbele plus wat mij betreft!

Verder ziet de Bobble er naar mijn mening ook leuk uit! Doordat je verschillende filters kan kiezen, kan je iedere keer weer variëren met hoe je waterfles eruit ziet! Ook heeft Bobble verschillende groottes en voor mij is dat wel doorslaggevend geweest om voor de Bobble te gaan. Ik heb meestal de litervariant bij me, maar ze hebben ook flessen van 500ml.

Een piepklein nadeel aan de Bobble is dat je eigenlijk iedere drie maanden de filter moet vervangen, omdat de koolstof in het filter zijn werking verliest. Maar aangezien het water in Nederland dus niet onzuiver is, hoef je dit (naar mijn mening) niet per se te doen.

Verder kan de Bobble niet in de vaatwasser.  Omdat een afwasborstel niet in de Bobble past, kan dit onhandig zijn. Om die reden heeft Bobble dit “kekke” borsteltje ontwikkeld.

Review Bobble waterfles 2

Zo kan je alsnog lekker je Bobble poetsen en is er weinig aan de hand.

Deze nadelen zijn wat mij betreft overkomelijk. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik door de Bobble minder plastic gebruik.

En, mocht je de Bobble nou niets vinden, dan zijn er ook andere bewuste alternatieven zoals de Dopper of de Retap waarmee je ook als bewuste waterdrinker door het leven kan gaan!

Heb jij al een bewuste waterfles aangeschaft?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *