Duurzame, eerlijk & vegan sneakers van Pretty & Fair

Duurzame, eerlijk & vegan sneakers van Pretty & Fair

Pretty & Fair Shoes

Behalve van kleding houd ik ook enorm van schoenen. Daar waar het al makkelijker is om eerlijke kleding te vinden, zijn eerlijke schoenen een stuk schaarser. Gelukkig heeft het eerlijke merk Pretty & Fair de uitdaging aangenomen om dit gat in de markt te vullen. In dit artikel vertel ik je meer op dit mooie merk én laat ik je zien welke schoenen ik van ze kreeg!

Hoe Pretty & Fair begon

Pretty & Fair is opgericht door ontwerpster Alinda van Teeckelenburgh, die meer dan 15 jaar ervaring heeft in de schoenenbranche. Haar passie is mode, ze is een enorme dierenvriend en ze is vegetariër.

Door de jaren heen kreeg ze steeds meer moeite met de misstanden die vaak samenhangen met de productie van schoenen. Vanwege zowel de impact op de wereld als op de mensen die ze maken. Dit heeft Alinda geïnspireerd om fashion collecties te maken die op een duurzame, natuurlijke en eerlijke manier geproduceerd worden.

Daarmee werd Pretty & Fair in 2016 geboren. Het doel van Pretty & Fair is om het meest duurzame schoenenmerk ter wereld te worden. Dat klinkt mij als muziek in de oren!

Duurzame & eerlijke schoenen

Pretty & Fair Shoes

De schoenen van Pretty & Fair worden gemaakt van verschillende soorten duurzame en bewuste materialen. Zo worden de zolen gemaakt van natuurrubber, het voetenbed van biologisch afbreekbaar kurk, de ritsen van gerecyclede PET-flessen en worden de onderdelen van de schoenen vastgemaakt met lijm op waterbasis.

Ook voor de verpakkingsmaterialen zorgt Pretty & Fair voor een duurzame oplossing. Zo wordt voor het verpakkingsmateriaal gebruik gemaakt van gerecycled papier. Hun schoenendozen hebben een natuurrubberen handvat, waardoor je na aankoop van de schoenen geen plastic tas nodig hebt! Dit is niet alleen heel erg handig, maar ook heel milieubewust! Ik vind het een briljante oplossing!

Alle producten worden gemaakt in een kleine fabriek in Portugal. Deze mensen werken onder goede omstandigheden en verdienen een eerlijk en leefbaar loon.

Eco & vegan collectie

Alle producten van Pretty & Fair zijn ecologisch. Dat betekent dat alles zo milieuvriendelijk wordt geproduceerd. De eco-collectie bestaat uit producten die zijn gemaakt van natuurlijk gelooid leer. Daarnaast hebben zij ook een “Happy Veggies” collectie, welke geschikt is voor veganisten. De producten uit deze collectie zijn gemaakt van polyurethaan (PU), een imitatieleer.

Mijn nieuwe veggie sneakers! 

Pretty & Fair Shoes

Van Pretty & Fair kreeg ik de Dalia sneakers uit hun Happy Veggies collectie! Ik ben zo blij met deze sneakers! Sowieso vind ik het design fantastisch! Doordat de schoenen gaten hebben, hebben ze een unieke look. Ik heb deze nog niet eerder gezien bij sneakers. De schoenen doen me denken aan waterschoenen.

Een groot verschil ten opzichte van waterschoenen is dat deze sneakers wél comfortabel zitten. Zonder inloop pijntjes heb ik mijn nieuwe schoenen gedragen! Heel fijn! Nu moet alleen ook nog de temperatuur omhoog en dan kan ik non-stop mijn nieuwe schoenen rocken. Ik kan niet wachten!

Pretty & Fair Shoes

Pretty & Fair Shoes

Pretty & Fair Shoes

Waar te koop? 

De Dalia sneakers van Pretty & Fair kosten € 135. Je kunt de schoenen kopen via hun webshop. Daarnaast heeft Pretty & Fair ook een uitgebreide collectie van tassen en schoenen, die zeker het bekijken waard zijn. Je vindt de hele collectie hier. Op hun website vind je meer informatie over het merk en de materialen.

 Kende jij Pretty & Fair al? Welke schoenen zijn jouw favoriet?

Pretty & Fair is opgenomen in de Palace of Bliss Eerlijke Merkengids 

Meer over vegan schoenen lees je hier.

 

            Deze schoenen heb ik gekregen van Pretty & Fair. Heel erg bedankt!

Volg:

4 Reacties

 1. Avatar for Linda 10 mei 2017 / 11:50

  Heel tof hé! Volgens mij passen ze ook best wel goed bij jouw stijl 🙂

  Ik zoek eigenlijk PRECIES zulke schoenen, maar dan winterproof (oftewel zonder gaatjes), dus ik hoop dat Pretty&Fair meelezen 😉

  • Avatar for Hailey 15 mei 2017 / 12:50

   Ja, dat klopt! Deze schoenen zijn helemaal mijn stijl! Haha! Ik zal aan Pretty & Fair laten weten dat je geïnteresseerd bent in een winterproof versie!

 2. Avatar for Jessica J. 10 mei 2017 / 13:31

  Geweldig concept! Ik ben persoonlijk niet zo voor de gaatjes, maar tegen een hondenweer-proof versie zeg ik geen neen!

  • Avatar for Hailey 15 mei 2017 / 12:52

   Leuk om te horen! Ik zal aan Pretty & Fair laten weten dat je een hondenweer-proof interessant vindt! Hopelijk gaan ze daarmee aan de slag! Dat zou leuk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *