de Modefabriek

de Modefabriek

Modefabriek

Op 22 en 23 januari was de wintereditie van Modefabriek. De Modefabriek is een vakbeurs waar retailers en modemerken samenkomen. De Modefabriek is een ideale plek om nieuwe collecties te ontdekken, te kopen én om te netwerken. Op de Modefabriek staan ook aantal eerlijke merken. Ik heb gisteren kunnen bijkletsen met oude bekenden en ik heb een aantal nieuwe merken ontdekt! Dat vind ik altijd erg leuk!

Een aantal van deze merken vind je trouwens ook al terug de Palace of Bliss Eerlijke Merkengids!

Als ik over al deze merken iets zou moeten vertellen in dit artikel, dan zou het een veel te lang verhaal worden. Scroll daarom snel verder voor een plog (of fotoverslag, in goed Nederlands) van deze dag!

Lieblingsstück

Modefabriek

De kleding van dit vrolijke kleurrijke merk is zo duurzaam mogelijk en fair trade geproduceerd. Ik word helemaal vrolijk als ik naar al die mooie kleuren kijk!

Riverstones
Modefabriek

Riverstones is een prachtig sieradenmerk met fair trade gouden en zilveren sieraden. Neem zeker een kijkje op hun website. De sieraden zijn zo mooi! Ik wil eigenlijk alles van hun wel hebben!

Päälä

Modefabriek

Mooie dames basics van Päälä!

WE WOOD

Modefabriek

Houten horloges van We Wood!

A Beautiful Story

Modefabriek

Fair trade en handgemaakte sieraden van A Beautiful Story.

Granny’s Finest

Modefabriek

De mutsen en sjaals van Granny’s Finest worden met de hand gemaakt door oma’s. Super leuk uniek concept! Tijdens de Modefabriek kon je de oma’s live zien breien. Heel erg leuk!

Rhumaa

Modefabriek

Fair trade heren- en dameskleding van Rhumaa

Armedangles

Modefabriek

Über duurzaam merk Armedangels was ook aanwezig!

Ignore

Modefabriek

De mooie stijlvolle kleding van Ignore.

Miss Green

Modefabriek

Het prachtige Nederlandse eerlijke merk Miss Green.

Elements of Freedom

Modefabriek

Elements of Freedom is een Nederlands merk. Al hun kleding is eerlijk geproduceerd in Polen! Hun collecties bestaan uit tijdloze, goed te combineren bovenkleding!

Matt & Natt

Modefabriek

Vegan tassen en schoenen van Matt & Nat zijn zonder enig twijfel mijn nieuwste obsessie. Ik was al fan van de mooie producten van dit merk. Tijdens de Modefabriek heb ik een deel van de collectie gezien, en ik kan je vertellen dat hun producten in het echt nóg mooier zijn dan online. Ik wil ieder item eigenlijk wel hebben! Dat wordt dus sparen!

Woden

 Modefabriek

Ondanks dat Woden geen vegan merk is, vind ik ze toch best tof. Bij Woden maken ze namelijk schoenen van leer dat gemaakt is van zalmhuiden. De zalmhuiden die worden gebruikt voor de schoenen zijn restafval van de voedselindustrie en zouden normaal gesproken weg worden gegooid. De schoenen worden dus gemaakt van dieren die helaas al voor een ander doel zijn gestorven. Het is toch duurzaam te noemen de dieren dan in ieder geval geheel worden gebruikt.

INTI

Modefabriek

INTI is ook geen veganistisch merk aangezien de producten met van Alpaca wol worden gemaakt. Wel worden alle kledingstukken in Chili met de handgemaakt onder eerlijke en goede omstandigheden.

Voorheen waren alle eerlijke modemerken te vinden op MINT dat tien jaar lang een onderdeel is geweest van de Modefabriek. Helaas is MINT opgeheven. Mijn verslag over het de laatste MINT lees je hier!

Heb jij ook een bezoek gebracht aan de Modefabriek? Wat is je favoriete merk?

 

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. Avatar for IRIS 24 januari 2017 / 16:40

  SUPER LEUK OM TE ZIEN! IK KENDE OOK NOG NIET ALLE MERKEN. MATT & NAT IS INDERDAAD GEWELDIG. IK HEB NU EEN TIJDJE EEN RUGZAK VAN HET MERK EN BEN ER NOG STEEDS ZO ONTZETTEND BLIJ MEE!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   24 januari 2017 / 23:41

   Matt & Nat is inderdaad fantastisch! Ik ben benieuwd welke rugtas je hebt! Een van hun rugtassen staat namelijk hoog op mijn verlanglijst!

 2. Avatar for Jessie - Emmajohn 27 januari 2017 / 13:18

  Wow ik wist niet dat Mint is opgeheven. zonde, want ik vond het een heel mooi statement. aan de andere kant is het natuurlijk ook goed dat de fair fashion gewoon een podium krijgt naast alle andere grote merken.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   29 januari 2017 / 00:03

   Ja, heel erg zonde! Ik vond het fijn aan MINT dat het ook een podium bood aan kleinere en nieuwe merken. De Modefabriek is voor hen minder toegankelijk. Dat is jammer, maar wel goed dat de duurzame merken nu tussen de gewone merken staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *