Palace of Bliss heeft een nieuwe lay-out!

Palace of Bliss heeft een nieuwe lay-out!

Nieuwe home paga pob 2 (1) met kader

Ja! Het is zo ver! De nieuwe website van Palace of Bliss is af! Hier en daar zal er nog gesleuteld worden, maar ik ben er heel erg blij mee! Op mijn oude website heb ik je al verteld dat ik even “off the radar” zou gaan om mij te richten op de verhuizing van mijn blog. Gelukkig heeft deze periode niet al te lang geduurd en ben ik nu weer helemaal terug!

Omdat ik zo enthousiast ben over mijn nieuwe website, wil ik je heel graag vertellen waarom ik mijn blog nu al een make-over heb gegeven.

Geen WordPress website

Mijn oude site had ik bij Jimdo. Bij deze provider kan je zowel een domein kopen als een website bouwen in een eigen systeem van Jimdo. Dit “Jimdo-systeem” is op zich wel handig, maar hij draait niet op WordPress. Toen ik mij aan het oriënteren was op een hostingprovider was ik mij er niet van bewust dat het eigenlijk essentieel is om een website te hebben die op WordPress draait.

Al binnen een paar weken nadat mijn blog “live” was gegaan, kwam ik erachter dat een WordPress website een hele grote must have is. Om een voorbeeld te noemen: op een WordPress website kun je allerlei handige plugins installeren die het bloggen makkelijker kunnen maken. Scheelt tijd en maakt je content ook nog eens beter vindbaar in Google. Deze nuttige snufjes kon ik niet installeren op mijn oude website.

Hier baalde ik van, maar in eerste instantie dacht ik dat het gemis van een WordPress website wel overkomelijk zou zijn. Langzaam maar zeker begon ik mij steeds meer te storen aan mijn oude website. Zo kwamen, nadat ik mijn blogs al had openbaar had gemaakt, allerlei extra spaties tussen de alinea’s. Dit kon ik alleen ontdekken als ik later mijn reeds gepubliceerde blog opnieuw ging bekijken. Dit gebeurde lang niet altijd, waardoor sommige van mijn posts er erg slordig en gek uitzagen.

Ook had ik constant te maken met allerlei Jimdo reclames. Dit terwijl ik gewoon voor mij website had betaald. Toen ik er op een dag achter kwam dat mijn volgers geen bericht kregen wanneer ik reageerde op comments die zij voor mij achterlieten was voor mij de maat vol: ik moest mijn website verhuizen!

Toen ik de verhuizing in gang wilde zetten, ontdekte ik als klap op de vuurpijl dat ik al mijn content handmatig moest overzetten naar een nieuwe website! Doordat Jimdo een eigen systeem heeft, is het niet mogelijk om alle content in één (of twee) muisklikken te downloaden en over te zetten. Bij andere systemen kan dit wel. Dit was voor mij hét teken dat ik vaart moest gaan maken.

Oude website met kader

Zo zag het er eerst uit!

Justhost

Na wat zoeken ben ik uitgekomen bij Justhost. Zij hebben mij heel goed en kundig geholpen. Ze waren heel erg behulpzaam en zijn dat nog. Ook als het gaat om het installeren van mijn nieuwe thema. Heel erg fijn!

Justhost heeft het mogelijk gemaakt dat ik “achter de schermen” mijn nieuwe website kon vullen. Zo heb jij niet al te veel van de verhuizing hoeven merken. (Totdat ik besloot even niet te bloggen vanwege de verhuizing natuurlijk, ha!). Toen ik vond dat het tijd was om de verhuizing definitief te maken heeft Just Host binnen een korte tijd mijn website verhuisd en nu zijn we er weer! Mocht je op zoek zijn naar een fijne host dan raad ik je Justhost zeker aan! (Nee, ik krijg niet betaald om dit te zeggen. Ik ben gewoon heel erg tevreden).

Nieuwe template

Zoals je kunt zien heb ik van de verhuizing gelijk een make-over gemaakt. Ik heb een nieuwe blogtemplate gekozen. Vooral de goudkleurige buttons in dit thema spraken mij heel erg aan. Ik houd ontzettend veel van de kleuren zwart en goud, dus dat komt goed uit! Bovendien vind ik deze look veel cleaner en overzichtelijker dan mijn oude website. Dus ik ben helemaal blij!

Website wishlist & to do

Wat er nu qua uiterlijk van mijn blog hoog op mijn wishlist staat is een eigen logo. Mocht je iemand kennen of zijn die logo’s kan ontwerpen, vertel het mij! Ik wil het! Verder ben ik op de achtergrond alweer druk met mijn volgende blogprojecten. Zo zal ik binnenkort twee nieuwe categorieën toevoegen aan mijn blog die helemaal passen in mijn groene en bewuste thema. Allemaal leuke en goede dingen dus!

Ik ben heel erg benieuwd naar wat je van de mijn nieuwe website vindt! Let me know! En vanaf nu zal je dus wel een reactie op je comment van mij ontvangen!

Volg:

8 Reacties

 1. Avatar for Manon
  Manon
  17 februari 2016 / 15:42

  Ik vind je nwe website prachtig! Ik heb tot dusver (natuurlijk, hoe typisch) alleen nog naar de onderdelen yoga en paaldansen gekeken maar het ziet er goed uit! X

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   17 februari 2016 / 15:47

   Jeej! Mijn eerste reactie! En mijn nieuwe site heeft een “beantwoorden” knop! Chill! Leuk om te horen dat je de site mooi vindt! Binnenkort komen er weer nieuwe artikelen over yoga en paaldansen online, dus houdt het in de gaten!! Xx

 2. Avatar for Cai (Linea Polefit)
  Cai (Linea Polefit)
  17 februari 2016 / 17:49

  Wat leuk! En interessant. Ik ben zelf ook een blogger (over de gedeelde passie paadansen 🙂 en heb eigenlijk nooit gekeken naar WordPress. Bedankt voor de tips!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   17 februari 2016 / 22:45

   Ja, dat zou ik zeker doen hoor! Het is even uitvogelen hoe het werkt, maar zodra je dat weet is het echt heel erg makkelijk! En voor jou als blogger is WordPress ook wel erg handig omdat je allerlei plugins kan installeren die ook nuttig kunnen zijn als jij je blog wilt laten groeien. Ik zou er zeker eens naar kijken! Mocht je vragen hebben, dan weet je me te vinden!

 3. Avatar for nicolekatjecreatief
  nicolekatjecreatief
  12 september 2017 / 09:42

  Heb een vraagje ik ga in november ook mijn website verhuizen van jimdo naar webreus
  hoe gaat dat precies ik heb een licht verstandelijke beperking dus wilde ik u vragen hoe dat zit.
  Omdat ik er ook achter ben gekomen dat jimdo geen wordpress onder steunt.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   12 september 2017 / 13:11

   Hoi Nicole, goed dat je hebt besloten om je website over te zetten naar een WordPress website.

   Mijn nieuwe hostingprovider, Just Host, heeft mij geholpen met de verhuizing van mijn website. Als je website op WordPress draait, kun je de inhoud van je website makkelijk overzetten naar een andere hosting via soort online bestand. Doordat Jimdo een eigen systeem heeft, is deze makkelijke verhuis optieniet beschikbaar (of ten minste, niet toen ik mijn website ging verhuizen). Dat betekent helaas dat je alle inhoud van je website handmatig moet overzetten naar je nieuwe website.

   Just Host heeft daarom een “schaduw website” voor mij gemaakt, waar ik een voor een al mijn artikelen kon overzetten zonder dat mijn bezoekers dit konden zien. Toen alle artikelen over waren gezet, heb ik Just Host een seintje gegeven dat mijn nieuwe website met mijn eigen domeinnaam online kon. Zonder de hulp van Just Host had ik het niet zo goed kunnen doen.

   Mijn advies is om aan Webreus uit te leggen dat je nu bij Jimdo zit en dat je handmatig je content moet overzetten. Vraag hen hoe ze jouw hierbij kunnen helpen. Leg daarbij ook uit dat je graag wilt dat je website tijdens de verhuizing gewoon online blijft. Je bezoekers moeten dus niets doorhebben van de verhuizing.

   Mocht het zo zijn dat Webreus je niet goed kan helpen, dan is mijn advies om contact op te nemen met Just Host. Zij hebben voordelige pakketten en ze helpen goed.

   Hopelijk ben je hiermee geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *