Lizz woont 1 jaar bij mij!

Lizz woont 1 jaar bij mij!

IMG_0298

Afgelopen donderdag was het één jaar geleden dat mijn lieve konijn Lizz bij mij is komen wonen! Dat vind ik echt heel erg gezellig! Daarom wil ik je vandaag vertellen hoe ik een jaar geleden Lizz heb gevonden!

Eerst was er Uk

 

Een paar maanden voordat Lizz bij mij kwam wonen, had ik Uk voor mijn verjaardag gekregen. Ik had Uk per toeval ontdekt in een dierenwinkel toen ik met een vriendin vissen ging kopen. Uk was heel schattig onze aandacht aan het trekken door zijn pootjes door het hok te steken. Ik was op slag verliefd op Uk! Ondanks dat ik eigenlijk geen huisdieren wilde, besloot dat ik vriendjes wilde worden met Uk.

Eén konijn = geen konijn

 

De studentenmores één bier = geen bier gaan eigenlijk ook op voor konijnen: één konijn is geen konijn, want konijnen zijn gezelschapsdieren. Ze zijn gewend om in een groep te leven. Doen ze dit niet, dan kunnen ze eenzaam worden en gedragsproblemen krijgen. Het wordt dan ook sterk afgeraden om konijnen in hun eentje te houden.

Ik wilde geen eenzaam konijn, dus er moest snel een vrouwtje bij komen. Bovendien vond ik het sowieso wel gezelliger voor Uk om een vriendinnetje te hebben. Dan heeft hij tenminste iemand waarmee hij “konijns” kan spreken, want dat kan ik niet.

Lizz woont 1 jaar bij mij

Daten voor konijnen

 

Nadat Uk was gecastreerd ging ik op zoek naar een knappe dame voor hem. Konijnen kan je niet zo maar bij elkaar zetten, want dan gaan ze vechten. Je moet ze rustig aan elkaar laten wennen en ze de tijd geven om elkaar te leren kennen. Zo kunnen ze ontdekken of ze elkaar wel aardig vinden en de rest van hun leven samen willen leven. Officieel heet dit koppelen, maar eigenlijk is dit gewoon daten voor konijnen.

Op zich best logisch dat het zo gaat bij bunnies, trouwens. Wij mensen willen  (doorgaans) ook niet samenwonen met iemand die we niet kennen.  Dus ik had hier alle begrip voor.

Lizz was grofvuil

 

Ik heb daarom met verschillende dierenasiels contact opgenomen om te bespreken of ze een geschikt maatje hadden voor Uk. Uiteindelijk kwam ik uit bij Konijnenopvang Amsterdam (inmiddels samengegaan met Dierenopvang Amsterdam). Hier worden konijnen opgevangen die geen baasje meer hebben. Veel van de konijnen van Konijnenopvang Amsterdam waren ooit een huisdier, maar zijn gedumpt door hun baasje. Sommige zijn door het baasje afgegeven bij de Konijnenopvang, andere zijn in de natuur gedumpt.

Dit was ook gebeurd met Lizz. Haar vorige eigenaar had haar met hok en al bij het grofvuil gezet. Vanwege privéomstandigheden was Lizz te veel geworden en moest ze weg. Buurtbewoners hebben Lizz gevonden en ervoor gezorgd dat zij bij de Konijnenopvang terecht kon.

Toen ik aan Ilse van de Konijnenopvang vertelde dat ik op zoek was naar een vriendin voor Uk, vertelde zij mij over Lizz. Ik vond dat zo een zielig verhaal! Ik begrijp best dat het leven soms niet loopt zoals je  had gehoopt, maar je zet een levend wezen dan toch niet bij het grofvuil!? Neem je verantwoordelijkheid en heb het fatsoen dat arme beestje naar een opvang te brengen! Ik word er nog steeds een beetje boos over als ik er aan denk! Ik kan me ook zo goed indenken dat Lizz best bang is geweest toen ze ineens op straat stond. Zo zielig!

Lizz woont 1 jaar bij mij

Lizz houdt ook heel erg veel van haar mandje!

Uk & Lizz zijn verliefd!

 

Ik wilde dan ook heel erg graag dat Uk en Lizz elkaar zouden ontmoeten. Dat is ook gebeurd (maar dat vermoeden had je denk ik al wel). Het was nog even spannend of de koppeling zou lukken. Want Uk en Lizz vonden elkaar niet gelijk aardig! Ze hebben in het begin wat afgevochten en er is veel geduld nodig geweest om die twee aan elkaar te laten wennen, maar uiteindelijk is het gelukt. Uk en Lizz zijn beste vrienden en super verliefd op elkaar! Elkaar wassen, met elkaar spelen, andere konijnendingen doen… Heel erg leuk!

Ook Lizz en ik kunnen het  heel erg goed vinden met elkaar. Lizz houdt ontzettend veel van aandacht en ze vindt het heerlijk om geaaid te worden. Uk heeft dat minder, dus het is leuk om twee konijntjes te hebben die zo verschillend zijn! Lizz is heel erg nieuwsgierig en ze kan zich enorm vermaken door op de bank te springen! Zo schattig!

Lizz woont 1 jaar bij mij

Lizz is best een groot en lui konijn!

Wil je ook een konijn?

 

Dat kan ik mij goed indenken, want het zijn hele leuke dieren! Maar lees je dan  wel in voordat je er eentje koopt. Ondanks dat konijnen lieve dieren zijn, zijn ze minder makkelijk en knuffelig dan de meeste mensen denken. Weet dus goed waar je aan begint. Zo voorkom je dat je uiteindelijk je konijn weg moet doen. Dat is voor jullie allebei niet leuk.

Heb jij je ingelezen en wil je nog steeds een konijn? Neem dan contact op met een asiel of konijnenopvang bij jou in de buurt. Zij kunnen jou ook meer vertellen over het karakter van het konijn en zo zorgen voor een goede match. Er zijn in de opvangcentra zoveel lieve konijntjes die op zoek zijn naar een lief baasje, dus sla de dierenwinkel over en ga naar het asiel!

Tijd voor taart!

 

Lizz woont 1 jaar bij mij!

De groentetaart!

Om te vieren dat Lizz een jaar bij mij woont heb ik een groentetaart gemaakt. Kan ze, samen met Uk, lekker smikkelen van al haar favoriete gerechten!

IMG_0304

Lizz woont 1 jaar bij mij

Uk mocht ook een stukje taart!

Heb jij ook huisdieren? Vertel me over ze! Vind ik leuk!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *