Ik voel me niet gezien

Ik voel me niet gezien

Onzekerheid bloggen

Ik zit al een tijdje met iets in mijn maag. Ik had me voorgenomen om het voor me te houden. Niet alles wat ik denk of voel, hoef ik immers per se het wereldwijde web op te slingeren, vond ik. Alleen merk ik dat hetgeen waar ik mee zit niet weggaat. Sterker nog, het gevoel wordt alleen maar groter. Dit heeft gemaakt dat ik toch heb besloten om mijn gevoelens en gedachten met je te delen. Ik voel me namelijk al een tijdje onzeker over mijn blog. En onlangs is er iets gebeurd waardoor ik zelfs mij onzichtbaar voel.

Meer dan een hobby

Ruim een jaar geleden begon ik Palace of Bliss vanuit mijn passie voor eerlijk, bewust en duurzaam leven. Ondanks dat Palace of Bliss begon als een hobby, is het voor mij vanaf het allereerste moment meer geweest dan dat. Al snel ontdekte ik namelijk dat ik in het bloggen allerlei verschillende facetten vind, waar ik heel erg blij van word en waar tegelijkertijd ook mijn kracht ligt.

Schrijven, spreken, fotograferen, netwerken, ondernemen, het zijn allemaal onderdelen van bloggen die mijn leven enorm verrijken. Voordat ik begon met bloggen, wist ik helemaal niet dat ik al deze vaardigheden heb. Palace of Bliss heeft mij een nieuwe kant van mijzelf doen ontdekken.

Met veel liefde werk ik daarom wekelijks meerdere uren per week aan Palace of Bliss. Ik zou jokken als ik niet zou toegeven dat ik hoop op een dag een fatsoenlijk inkomen te kunnen verdienen met mijn blog. Bloggen is de baan waarvan ik nooit wist dat ik die wilde hebben. Nu ik dit weet wil ik er zoveel mogelijk aan doen om dit tot een succes te maken.

Bloggen kost tijd en geduld

Dat het veel tijd en geduld kost om een blog te laten groeien, wist ik voordat ik eraan begon. Onder andere de bloggersworkshop die ik volgde bij Zoë van de populaire blog Moderne Hippies had mij hierop voorbereid. Ondanks dat geduld niet mijn sterkste eigenschap is, nam ik mij voor om wel geduldig te zijn als het aankomt op de groei van mijn blog. Tot op de dag van vandaag probeer ik ook echt geduldig te zijn, maar ik merk toch dat ik teleurgesteld ben als ik kijk naar wat ik tot nu toe heb bereikt.

Samenwerkingen

Een ding dat ik van Zoë leerde was dat, hoe groot of hoe klein je blog ook is, je binnen een paar maanden al wel wordt benaderd door partijen om reviews te schrijven. Hiermee verdien je in eerste instantie geen geld, maar het is een goed teken dan men je weet te vinden en met je wilt samenwerken.

“Vreemd” genoeg loopt dit bij mij anders. Het aantal keer dat ik ben benaderd voor een samenwerking is op één hand te tellen. Als ik kijk naar andere bloggers om mij heen, dan zie ik zij veel vaker worden benaderd voor samenwerkingen. Ik weet het, ik zou me niet met andere bloggers moeten vergelijken. Het is tegelijkertijd ook menselijk dat ik dat wel doe. Helemaal als het eigenlijk gaat om zoiets basics als samenwerkingen.

Ditzelfde geldt trouwens ook voor events. Op één keer na ben ik onder eigen titel nooit uitgenodigd om als een bloggersevent te bezoeken. Dat vind ik erg jammer, want ook events bezoeken vind ik een van de leukste aspecten aan bloggen!

Toen ik mijn onzekerheid hierover besprak tegen een aantal collegabloggers, adviseerde zij mij om zelf partijen te benaderen voor samenwerkingen. Dit zou “de boel” wat op gang kunnen brengen. Vol goede moed benaderde ik een aantal partijen die ik interessant vond. Op één na bedankten ze allemaal. Mijn blog was niet groot genoeg, ze wilde niet met mij samenwerken. Ik kan je vertellen, dat was niet erg leuk om te horen en deed mij de moed ook in mijn schoenen zakken.

Ik voel me niet gezien

Doordat Palace of Bliss mondjesmaat groeit en ik niet word uitgenodigd voor samenwerkingen en events, voel ik me al een tijdje niet gezien. Doordat dit al een tijdje zo is, heeft het voor mij een status quo bereikt. Ik doe m’n best op Palace of Bliss te laten groeien, maar de liefde die ik geef word nog niet opgepikt door een groot publiek en de grotere spelers in het veld. Het is niet anders.

Een paar weken geleden publiceerde een aantal Nederlands bloggers lijstjes met blogs over eerlijke mode die je moet volgen. Op geen van deze lijsten kwam mijn naam voor. Op het moment dat ik ontdekte, werd ik overdonderd door een gevoel van onzekerheid. Niet alleen bedrijven weten blijkbaar niet van mijn bestaan, maar ook door medebloggers word ik niet opgepakt. I’m not gonna lie dat deed best wel pijn. Helemaal aangezien eerlijke mode mijn niche is.

Dit in combinatie met de onzekerheid waar ik al een tijdje mee loop, maakt dan ik mij ontzettend onzichtbaar voel. Ik voel me niet gezien.

Gewoon doorgaan 

Door deze afgelopen periode ben ik erachter gekomen dat ik ook maar mens ben die blijkbaar zo nu en dan waardering nodig heb. Het feit dat dit uitblijft op verschillende vlakken, maakt mij absoluut onzeker.

Gelukkig word ik, ondanks alles, heel blij van alle contacten en volgers die ik wél heb. Daar probeer ik aan vast te houden, want dat is waar ik aan het einde van de dag dankbaar voor ben.”Beter één vogel in de hand, dan tien in lucht”. Dit in combinatie met het plezier dat bloggen mij geeft, is gelukkig voldoende om door te gaan met Palace of Bliss en mij niet uit het veld te laten slaan. Maar toch blijf ik hopen, dat ook ik op een dag wordt gezien.

Volg:
Share:

41 Reacties

 1. Avatar for Marieke 27 januari 2017 / 06:41

  Hoi Hailey, ik herken je gevoel wel hoor 🙂 Soms vraag ik mij ook wel eens af hoe anderen dit doen. Inmiddels heb ik niks te klagen, maar ik heb wel een lange aanloopperiode nodig gehad. Zelf bedrijven benaderen doe ik overigens nooit, ik voel me daar absoluut niet prettig bij. Ik denk dat ik je wel kan helpen en wat tips voor je heb, je mag me altijd een mailtje sturen hoor!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 januari 2017 / 23:26

   Wat lief dat je me wilt helpen! Ik zal je van de week mailen! Wel goed om te horen dat het bij jou ook een tijdje heeft geduurd voordat het opgang kwam. Bij sommige bloggers gaat dat misschien nu eenmaal sneller dan bij andere. Dankjewel voor je lieve woorden!

 2. Avatar for ClaiRe van Vrijberghe de Coningh 27 januari 2017 / 08:22

  Hi Hailey,
  Wat ontzettend stoer dat je dit eerlijk durft te delen. Als je het fijn vindt Om met iemand te brainstormen of even je “spreekwoorDelIjke ei” (sounds wrong for a vegan bUt wHat the h@ck) kwijt te kunnen, je mag mij altijd bellen (0620072099). Ik zou je graag verder op weg willen Helpen.
  Liefs!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 januari 2017 / 23:28

   Lieve Claire,

   Dankjewel voor je support! Wat ontzettend fijn dat je met mij wilt meedenken! Ik wil wel gebruik maken van je aanbod. Het lijkt mij sowieso gezellig om elkaar te ontmoeten! Mag ik je hierover appen? Liefs!

 3. Avatar for KouweKleren 27 januari 2017 / 11:13

  Wat rot dat je je zo voelt haiLey. Ik kan me er eerlijk gezegd niet in herkennen, al heeft dat denk ik meer met verwachtingen te maken dan met het aantal keer dat ik wordt ‘opgemerkt’. Ik ben dit jaar begonnen, maar puur omdat ik zelf de moed en het overzicht op het gebied van fair fashion een beetje verloor en ik graag weer voor mezelf wilde schrijven. Dat er nu mensen zijn die me lezen vind ik ontzettend tof, hoe weinig het misschien ook zijn per artikel als je dat vergelijkt met heel veel andere bloggers. Wat ik nog toffer vind, is dat mensen reageren en mensen in mijn omgeving me aanspreken op wat ik schrijf. Dat het ze aan het denken zet, dat ze soms een stapje zetten in iets waar ik over vertel. Natuurlijk is het fijn als je bezoekrsaantallen groeien en als het je ambitie is om ‘een grote’ te worden is het goed om daar aan te werken. Maar geniet ook van wat je op dit moment in gang zet bij de mensen die je blog graag lezen (daar hoor ik ook bij). Dat is bijzonder en waardvol, op welke schaal dan ook.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 januari 2017 / 23:34

   Hoi Hermien! Dankjewel voor je reactie! Het heeft denk ik niet zo zeer te maken met verwachtingen, maar meer met hopen en wensen. Ik weet dat groeien bij de meeste bloggers tijd nodig heeft, dus in die zin verwacht ik niet per se heel veel. Maar aangezien ik redelijk ambitieus ben, hoop ik toch op meer. Dat veroorzaakt blijkbaar toch onzekerheid en teleurstelling.

   Ik ben hoe dan ook heel blij met de mensen die ik bereik en die mij volgen. Die neem ik niet als vanzelfsprekend!

   Goed om te lezen dat jij hier geen last van hebt! Zeker zo door gaan!

   Liefs!

   • Avatar for KouweKleren 30 januari 2017 / 16:28

    Wensen zijn altijd goed, zeker als je ze actief najaagt. Ik zie dat je inmiddels al een aantal fijne tips van ervaren mensen hebt gekregen, ik hoop dat die je helpen met daar te komen waar je wil. Blijf intussen genieten van alles wat je bereikt en de contacten, inspiratie en waardering die het je oplevert. Je werkt er hard voor dus je mag er absoluut ook nú al trots op zijn.

    • Avatar for Hailey
     Hailey
     Auteur
     3 februari 2017 / 21:55

     Dat doe ik ook zeker en zal ik zeker blijven doen! Dankjewel in ieder geval voor je steun! <3

 4. Avatar for Iris 27 januari 2017 / 11:46

  Wat stoer dat je dit onlIne zet! Ik herken het gevoel soms wel, maar ik heb niet perse de ambitie om van bloggen mijn werk te maken. Dat maakt het voor mij een stuk makkelijKer. Wel heb ik de ambitie om geld te verdienen met mijn fotografie en daarbij Ken ik het gevoel maar al te goed. Het is inderdaad geduld en hard werken. Voor Mij helpt het wel om met Mede-bloggers en -fOtografen te Praten. Ik haal veel inspIratie uit een braInstormsessie en ook is het handig om bepaalde ervaringen met elkAar te delen. Als je een keer samen wIl brainstormen of iets dergelijks dan mag je mij altijd een berichtje sturen! Ik volg je nu in ieder geval al wel een tijdje en vind juist dat je het super goed doet. Wilde dat toch nog even zeggen <3

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 januari 2017 / 23:38

   Dankjewel voor je berichtje, Iris! Het lijkt mij hoe dan ook leuk om een keer af te spreken! Het scheelt denk ik inderdaad als je niet per se wilt groeien, maar ja, wat ik heb met bloggen heb jij met fotografie. We moeten maar geduldig zijn en door blijven gaan. Lief in ieder geval om te horen dat je me graag volgt! Uiteindelijk is dat waar ik het voor doe, dus dankjewel! Liefs!

   • Avatar for IRIS 29 januari 2017 / 18:47

    Graag gedaan, je doet het echt goed. Geloof in jezelf <3 Leuk, dan gaan we dat een keer doen!

    • Avatar for Hailey
     Hailey
     Auteur
     3 februari 2017 / 21:57

     Super! Laten we binnenkort dan contacten om een datum te vinden! Liefs!

     • Avatar for IRIS 5 februari 2017 / 20:53

      Goed plan! Ik ben wel voor een tijdje in Groningen de aankomende tijd, dus misschien is het handig als ik laat weten wanneer ik weer richting Den Haag ga?

 5. Avatar for Claire 27 januari 2017 / 12:11

  Wat knap dat je dit durft te delen Hailey. Eerlijk voel ik me wel aangesproken want ook ik heb een lijst met duurzame fashionblogs geplaatst en je er niet in genoemd. Ik kan doen alsof het niet zo is, maar ik wil eerlijk zijn. Dit komt eigenlijk omdat ik Niet doorhad dat dit jou niche is. Wat misschien voor jou overduideijk is als niche, is voor een ander misschien niet zo. Voor mij ben jij namelijk een niche in yoga en bewustzijn, ik kan het hierin natuurlijk fout hebben. Ik bedoel dit totaal niet aanvallend. Dit is hoe ik het zie of zag op dat moment (; het spijt me als ik je daardoor een naar gevoel heb gegeven want dat was uiteraard niet mijn bedoeling.

  Daarnaast snap ik je frustratie want in vergelijking met andere reguliere bloggers, die zich bijv. niet op groen leven richten, gaat het veel sneller. Ik prObeer me daarom niet te verGelijken. Zij hebben andere sterke punten dan ik (; daarnaast is het niet mijn ‘goal’ om hiervan mijn baan te maken. Misschien dat dat de druk ook verlaagd…

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 januari 2017 / 23:48

   Hoi Claire! Dankjewel voor je reactie! Ik neem je niets kwalijk, hoor! Het is ook zeker niet mijn bedoeling om ook maar iemand aan te spreken, want niemand is mij iets verschuldigd. Dat ik mij onzeker of teleurgesteld voel, is dan ook zeker niet jouw schuld. Mijn excuus als dat anders over is gekomen!

   Tegelijkertijd is het misschien juist wel goed dat ik dit uitspreek en daardoor te horen krijg dat mensen mij anders zien dan ik. Wellicht dat ik sowieso nog een keer moet nadenken over wat mijn niche nu precies is en hoe ik dat wil insteken. Palace of Bliss is fair fashion, maar inderdaad ook o.a. yoga en bewust leven. Wie weet is dat verwarrend, dus dankjewel voor je reactie en eerlijkheid!

   Ik hoop in ieder geval dat wij elkaar gewoon blijven volgen, want ik ben heel blij met iedere volger die ik heb! <3 Liefs!

   • Avatar for Claire 29 januari 2017 / 19:22

    Nee joh snap ik! Ik voelde me ook niet aangevallen maar wilde het wel graag uitleggen (: Tuurlijk blijf ik je volgen.

 6. Avatar for Iris 27 januari 2017 / 12:13

  Hi haiLey, wat Goed dat je er zo open over bent en dit deelt met The world wide web;) ik denk dat iedere blogger zichzelf hierin HerkEnt. Ik ben zelf heel lang door dezelfde fase heen gegaan en nog steeds is mijn blog niet noemenSwaardig groot. Wel heb ik ontdekt dat er één belangrijk ding veranderd is: ik geloof zelf in mijn blog. Ik geloof dat mijn blog en bereik Waarde kan creëeren voOr een merk (waar ik achter sta!) en ik geloof OoK dat de merken die dat niet inzien, geen samenwerking waardig zijn. Het gaat allemaal om hoe jij zelf denkt over je blog, merk en waarde binnen een Samenwerking. Wellicht is het goed om eens te kijken naar de mails waarmee je merken benadert en welke merken je aanschrijft. Hele grote merken zullen niet geneigd zijn om met kleinere bloggers in zee te gaan. In zon geval kun je beter zoeken naar een kleiner, Beginnend merk. Er zijn genoeg kansen out there, Echt! Blijf vooral dichtbij jezelf, schrijf over onderwerpen die je boeien en laat Je niet uit het Veld slaan als een andeR de waarde van je Blog niet ziet: jij en ik in ieder geval wEl! Liefs! Ps ik hoop dat de groene bloggers groep je hierin ook kan helpen:)

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 januari 2017 / 23:59

   Lieve Iris, dankjewel voor je lieve comment! Dat doet mij erg goed! Je hebt ook gelijk; het is beter om samen te werken met merken die mijn blog op waarde weten te schatten. Alleen heb ik gemerkt dat het niet per se waar is dat kleine merken dat doen. Ook door kleine merken ben ik afgewezen, dat heeft ook bijgedragen aan mijn gevoel.

   Ik vind het in ieder heel fijn dat jij mij volgt! Dat vind ik super leuk en waardeer ik enorm! En ja, de groene bloggers groep helpt zeker! Dankjewel daarvoor! Liefs!

 7. Avatar for Sophie 27 januari 2017 / 12:34

  Wat een eerlijk een mooi geschreven stuk Hailey! Ik begrijp wel hoe je je voelt want ik denk dat veel bloggers hier mee te maken hebben. Ik denk dat het helpt als je probeert (I know dit is moeilijk) iets minder bezig te zijn met wat andere bloggers doen of vinden en of bedrijven je al vinden of niet. Ik geloof namelijk dat als je de focus legt op wat jij echt leuk vindt om te doen en alle energie in datgene stopt zodat je daar de beste in wordt (bijvoorbeeld in jouw geval fair fashion) je vanzelf de juiste mensen en publiek aan zult trekken.

  Het is namelijk, ook voor de wat grotere bloggers, in onze niche zo dat er op dit moment nog niet veel geld te verdienen valt. Er zijn weken waar ook ik niet benaderd word door bedrijven en ik word ook niet voor alle events uitgenodigd. Soms verbaasd me dat echt (zoals een event laatst hier in Den Haag met allemaal dierproefvrije merken…), maar hey het is niet anders – ik kan niet verwachten dat iedereen mij of mijn blog kent en wat ik doe leuk vindt.

  Daarom focus ik me op mezelf en mijn werk en zorg ik ervoor dat mijn blog nog beter wordt zodat deze bedrijven en mensen straks niet meer om mij heen kunnen wat betreft cruelty-free beauty & lifestyle 🙂 Ik ben al aardig op weg, maar werk er ook al bijna 5,5 jaar aan – geduld hebben is dus echt een must.

  Ik weet dat jij er ook komt. Blijf goede stukken online zetten, werk aan je netwerk, geloof in jezelf en je site. Als je een afwijzing krijgt, werk dan nog harder zodat jij de beste in jouw niche wordt. Dit heeft tijd nodig, maar als je bereid bent om die tijd in je site te stoppen, ook zonder er nu een beloning of waardering voor te krijgen, dan komt het vast helemaal goed!

  • Avatar for Sophie 27 januari 2017 / 12:36

   ps: ik zou even naar je contactformulier kijken want wij als bezoekers kunnen nu niet zien of we kleine of hoofdletters gebruiken, wat resulteert in een rare combinatie van letters, zie comments hierboven 😉

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   29 januari 2017 / 00:15

   Dankjewel voor je lieve en uitgebreide comment, Sophie! Heel erg fijn! Je hebt ook gelijk! Ik moet in mijzelf blijven geloven, doen wat ik leuk vind en geduld hebben! Wie weet dat ik op een dag groei en mogelijk ook wordt opgemerkt door merken. Maar ook als dat niet zo is, dan is het belangrijk dat ik mijn voldoening haal uit mijn liefde voor het bloggen en de volgers die ik wel heb. Dankjewel in ieder geval voor je vertrouwen! Dat doet mij goed!

   Oh, ik heb mijn CSS aangepast. Als het goed is zijn de hoofdletters weg! Dank voor het opmerken!

 8. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 27 januari 2017 / 17:38

  Wat ontzettend eerlijk dat je dit online durft te zetten! Ik herken het wel een beetje hoor, al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd wel heel erg tevreden ben met hoe het gaat.
  Qua samenwerkingen moet je soms ook even de stoute schoenen aantrekken en zelf mailen. Dat heb ik ook een aantal keren gedaan en daardoor heb ik met sommige bedrijven meerdere keren een samenwerking gehad.
  Om je blog wat meer bekendheid te geven, kan het enorm helpen om comments achter te laten op andere blogs. Dat weet je zelf waarschijnlijk ook al, maar ik benoem ‘m toch nog maar een keer. Dan gaat het natuurlijk niet om die losse flodders van “oh leuk” of “mooi!” maar om inhoudelijke en leuke comments. Ik merk dat ik zelf vaak doorklik als ik een leuke comment lees. Misschien dat je dit ook al doet hoor, dat weet ik niet precies. Het kan je in ieder geval wel helpen om wat meer bekendheid aan je blog te geven.
  Wat ook kan werken om meer bezoekers aan je te binden is dat zij een mail ontvangen wanneer jij reageert op een reactie die ze hebben achtergelaten. Ik zie namelijk dat jij een poosje geleden een reactie op mijn reactie heb gegeven. Als ik daar een mailtje van had gekregen, was ik weer terug gekomen om je reactie te lezen. Op die manier CREËER je binding met je bezoekers.
  Misschien ben ik nu ongevraagd advies aan het geven. 🙂 Ik hoop in ieder geval dat je het plezier in bloggen blijft behouden en dat het vervelende gevoel dat je nu hebt snel verdwijnt.
  Liefs.

  • Avatar for Sara | MevrouwMiauw 27 januari 2017 / 17:38

   Wat Sophie trouwens zegt: doordat je allemaal hoofdletters ziet wanneer je typt, komen sommige woorden of letters met hoofdletters te staan terwijl dit niet de bedoeling is.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   29 januari 2017 / 00:21

   Hoi Sara! Dankjewel voor je uitgebreide reacties en tips! Comments achterlaten deed ik al wel, MAAR, ik wist niet dat er geen notificatie werd gestuurd bij mijn comments! Ik dacht dat dit wel het geval was! Heel fijn dat je mij hierop hebt geattendeerd! Dat scheelt natuurlijk een hele hoop als het gaat om “engagement”! Als het goed is heb je nu wel een mail gekregen, klopt dat?

   Ik waardeer het enorm dat je met mij meedenkt en me tips geeft! Super lief! Ik blijf hoe dan ook bloggen, want het is te leuk om mee te stoppen! Veel liefs!

   • Avatar for Sara | MevrouwMiauw 29 januari 2017 / 12:41

    Yesss! Ik heb een melding gekregen dat jij op mijn reactie had gereageerd. Het is leuk om op die manier op elkaar te kunnen reageren. Hopelijk levert dit je nog meer blogplezier op.

    • Avatar for Hailey
     Hailey
     Auteur
     3 februari 2017 / 21:58

     Ja! Het is echt van een grote toegevoegde waarde! Dankjewel voor je hulp! Ik ben er erg blij mee!! <3

 9. Avatar for Mariska van Heel
  Mariska van Heel
  27 januari 2017 / 18:16

  Hoop houden is altijd goed, maar wellicht kun je je verwachtingen bijstellen naar geen verwachtingen. In mijn ervaring zijn het de bewuste al dan niet onbewuste verwachtingen waar niet aan voldaan WORDen die roet in het gevoelsleven gooien. Je schrijft over waardering, wat je denk ik wel krijgt van je bezoekers, maar niet van de ‘grote’ merken. Dit kan een onbewuste verwachting zijn waar dus niet aan voldaan wordt waardoor jij je niet gezien voelt. Terwijl jouw bezoekers jou wel degelijk zien, maar die leveren toch niet genoeg voldoening omdat je verwachtte toch gezien te worden door de merken etc. Als je zegt dat je geen verwachtingen hebt moet je ze ook echt niet hebben, dan kun je namelijk nooit teleurgesteld worden. Laat verwachtingen lekker los en geniet van het bloggen, je volgers en het leven. Want echt je wordt gezien! Alleen nog niet door de mensen/merken die je verwachte ?

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   29 januari 2017 / 00:32

   Hoi Mariska! Dankjewel voor je reactie! Het is niet zo zeer dat ik het verwacht dat merken mij benaderen, maar eerder dat ik het leuk had gevonden als dat wel zo zou zijn geweest. Onbewust heb ik daardoor inderdaad toch verwachtingen gehad.

   Ik hoop niet dat ik de indruk gewekt dat ik niet blij ben met de volgers die ik wel heb, hoor! Dat heb ik absoluut wel! Ik probeer niet te veel bezig te zijn met dingen anders te willen dan ze zijn. Daar schiet ik niets mee op en bovendien heb ik echt al wel iets moois opgezet en lieve volgers. Dat is het allerbelangrijkste!

   Nu ik dit van me af heb geschreven, ga ik ook weer verder met waar ik mee bezig was: goede content maken over onderwerpen waar ik blij van word! Veel liefs!

   • Avatar for Mariska van Heel
    Mariska van Heel
    1 februari 2017 / 09:59

    Sorry, beetje late reactie maar ja druk, druk, druk ?. Ik kreeg absoluut niet het idee dat je niet blij of dankbaar bent voor de volgers die je al hebt. Het hele verwachtingen verhaal is iets waar ik vaak zelf tegen aan ben gelopen. Misschien heb je er wat aan misschien niet en dat is ook helemaal goed! Ik vind je blog leuk en blijf je zeker volgen. Ik geloof ook zeker dat jouw kansen gaan komen, ga zo door ?.

    • Avatar for Hailey
     Hailey
     Auteur
     3 februari 2017 / 22:06

     Ja, het helpt me zeker! Dankjewel! En je hebt ook gelijk. Als ik niets verwacht, kan ik ook niet teleurgesteld raken. Fijn om te horen dat je me blijft volgen! En bedankt voor je vertrouwen! Heel lief! <3

 10. Avatar for Lidia 2 februari 2017 / 13:08

  Lieve Haily,

  Ik herken het wel een beetje, het is een onderwerp wat echt mindfucking is! Ik ben nu ruim een jaar bezig en heb een beetje het idee dat ik nu in wat netwerken beland. Ik zou het ontzettend leuk vinden om gewoon eens te kletsen en netwerken. Face to face kletsen met medeloggers helpt mij altijd om weer wat perspectief te zien. Dus ik ga je een mailtje sturen;-).

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   3 februari 2017 / 22:07

   Super lief, Lidia! Ik heb je gemaild! We gaan een datumprikken en lekker samen kletsen! Ik heb er nu al heel veel zin in! Liefs!

 11. Avatar for Charissa 25 februari 2017 / 18:24

  Hallo Hailey,
  Oei heel herkenbaar. Ik heb hier ook eens een blogpost aan gewijd. Wat ik nu wel sterk voel is dat ik blog voor mezelf en voor mensen met wie mijn schrijfsels resoneren. Als dat er maar 1 is dan ben ik ook blij en anders is een iets wat mij plezier brengt. Want uiteindelijk doe je dingen om plezier te hebben, om te ontwikkelen, om te groeien. Door tegenslagen groeien we sneller. Dus misschien is dit wel een cadeautje voor jou, ook om je te leren omgaan met ongeduld? Haha maar nu schiet ik in een irritante oplossingsmodus. Ja het is heel rot om niet gezien te worden. Dat is een diepe pijn en ik herken dat sterk. Ik wil je wel laten weten dat ik uit alle blogs jouw blog heel vaak lees en dat ik jou uniek vind en echt een bijdrage levert. En jouw grotere succes komt. Ik denk echt dat het een kwestie van tijd en gewoon lekker doorgaan is. Ik heb ontzettend respect voor de stappen die je hebt gezet. Ik zelf zou nog niet met mijn baan durven stoppen, ook al wil ik wel graag meer tijd stoppen in mijn yogalessen en coaching biz. Ik zou mijn blog/site willen professionaliseren. Ik ervaar ook veel frustratie dat ik dat nog niet durf. Dus wat dat betreft doe je wat je moet doen. Je neemt stappen, je bent zichtbaar. En kudos dat je zo open bent. Ik wens je heel veel succes maar bovenal heel veel plezier en groei met jouw mooie plek hier op internet. Hou vol, geef niet op. You’ve got a good thing going.
  Warme groetjes, Charissa

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   26 februari 2017 / 22:56

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is zeker voor mij een goede oefening om te leren om te gaan met mijn ongeduld. Het is gelukkig niet alleen maar “kommer en kwel”, want dit maakt wel dat ik iedere lezer die ik heb en iedere comment die ik krijg enorm waardeer. Mocht mijn blog ooit groter worden, dan zal deze periode maken dat ik dit nóg meer zal waarderen!

   Heel erg fijn en bemoedigend om te horen dat jij mijn blog met veel plezier volgt! Dat waardeer ik zo enorm! Je woorden doen mij enorm goed! Dankjewel! Ik geef je een hele dikke cyber knuffel omdat je zo lief bent! <3

 12. Avatar for Amie
  Amie
  31 maart 2017 / 11:03

  Hee Hailey,

  Ik ontdek je blog net via de post van Iris op ikbenirisniet.nl, ik wou dat ik je eerder had ontdekt! Want ik vind de onderwerpen die je aansnijdt niet alleen relevant en belangrijk, maar ik kan je openheid en de manier waarop je je kwetsbaar opstelt ook heel erg waarderen.

  Bedankt voor het delen van je gedachtes! Ga alsjeblieft door, maar alleen als je het ook nog leuk vindt natuurlijk.

  Ik ga verder lezen!!

  Groetjes Amie

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   1 april 2017 / 20:06

   Wow! Lieve Amie! Dankjewel voor je lieve woorden! Super leuk om te horen dat je mijn blog leuk vind! Dáár doe ik het voor! Dus JA! Ik zal zeker doorgaan! Heel leuk om dit van je te horen! Je woorden doen mij goed!

   Lieve groet,

   Hailey <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *