Review: vegan handschoenen van Vegetarian Shoes

Review: vegan handschoenen van Vegetarian Shoes

Vegan handschoenen vegetarian shoes

Onlangs verloor ik mijn handschoenen. Erg onhandig van me. Want behalve dat dit betekende dat ik het even zonder handschoenen moest doen, betekende dit ook dat ik op zoek moest naar nieuwe handschoenen.

Vastberaden ging ik op zoek naar een nieuw paar. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat nagenoeg alle handschoenen die in de winkel worden verkocht of van leer zijn gemaakt of van wol. Ik wil geen handschoenen die gemaakt zijn van een dierlijk product. Ik kwam uiteindelijk uit op vegan handschoenen van het merk Vegetarian Shoes.  Ik heb hun handschoenen gekocht en ik vertel je in deze blog hoe de handschoenen mij zijn bevallen.

Vegatarian Shoes 

Het merk Vegetarian Shoes is een Engels merk en bestaat al sinds 1990. Het is opgericht door Robin Webb. Robin heeft zichzelf in de jaren ‘90 aangeleerd om schoenen te maken. Hij was geïnspireerd geraakt toen hij hoorde dat men in Afrika schoenen maakt van oude autobanden en hij besloot dat ook wel eens te willen proberen. Aangezien hij vegan is, wilde hij hiervoor geen dierlijke materialen gebruiken.

In het begin gebruikte hij allerlei verschillende soort materialen, maar als snel ontdekte hij een synthetische mircovezel die wordt gebruikt voor de stoffering van stoelen. Deze stof lijkt op leer, maar dat is het niet! Robin besloot voortaan zijn schoenen van dit materiaal te maken.

Sindsdien is Vegetarian Shoes dermate gegroeid, dat de schoenen niet langer met de hand worden gemaakt. Alle producten worden in Europese fabrieken gemaakt. Zo ben je als consument ervan verzekerd dat de producten dat de producten van Vegetarian Shoes onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt.

Het gehele assortiment van Vegetarian Shoes zijn vrij van dierenleed. Daar waar ze in de jaren ‘90 begonnen met alleen schoenen, hebben ze nu een uitgebreid assortiment met ook tassen, riemen en handschoenen!

Ik moet je eerlijk toegeven dat de producten van Vegetarian Shoes over het algemeen niet mijn smaak zijn, maar ze doen goede zaken, dus ik ben blij dat ze er zijn!

Vormgeving, afwerking en geur

vegan-handschoen-3

Toen de handschoenen werden geleverd schrok ik eerlijke gezegd een beetje. Ze zien er ongebruikt namelijk uit als een soort afwashandschoenen. Groot, vormloos en redelijk stug. Niet per se een vormgeving om direct erg blij van te worden.

Toen ik de handschoenen nog maar net had, roken ze erg naar iets chemisch. Vermoedelijk is dit het materiaal waar de stof van is gemaakt. Op zichzelf was dat niet per se heel erg, alleen bleef die geur ook na het dragen aan mijn vingers hangen. Dat was dus ook een minpuntje.

Helaas ben ik ook niet erg te spreken over de afwerking van de handschoenen. Je kunt duidelijk zien dat de handschoen uit twee delen bestaat als je de handschoen binnenstebuiten keert. De randen zijn niet netjes weggewerkt waardoor je bij al je vingers extra stof voelt die tegen je vinger aan duwt.

Warmte van de handschoen

handschoen vegetarian shoes

De binnenkant van de handschoen is bedekt met een stof. Ik kan de stof niet goed duiden, maar het lijkt op katoen. Het is niet een warm stofje zoals fleece, wat je vaak ziet in handschoenen. Helaas merk ik dat ook als ik de handschoen draag. De handschoenen zitten totaal niet warm. Als ik de handschoenen op de fiets draag, worden mijn handen op den duur wel warm door het fietsen. Blijkbaar isoleren de handschoenen de warmte die daarmee vrijkomt wel. Echter, als ik niet heel actief ben en het is wel kouder dan tien graden, dan houden de handschoenen mijn handen niet warm. Heel jammer, want dit is uiteindelijk wel waarvoor ik de handschoenen heb gekocht.

Toch nog een positieve opmerking

 

hadnschoen vegetarian shoes

Wat wel positief is aan de handschoen, is dat het materiaal daadwerkelijk lijkt op leer. Als je niet beter zou weten, zou je wel denken dat je te maken hebt met echt leren handschoenen terwijl dat niet zo is. Dus als je wel graag diervriendelijke handschoenen wilt met een leather look dan zouden deze een optie voor je kunnen zijn.

Waar te koop?

Ik kocht mijn handschoenen bij de webshop van Vega-Life. De handschoenen hebben € 54,90 gekost.

Aangezien mijn ervaring niet heel positief was, ben ik nog op zoek naar andere vegan handschoenen. Als jij iets weet, hook me up! Ik heb het nodig!

Heb jij vegan handschoenen? Zo ja, van welk merk zijn ze?

Volg:

4 Reacties

 1. Avatar for Malou | Blonde Blossom 12 december 2016 / 10:13

  Wat jammer dat ze niet bevallen, al helemaal voor die prijs! Ik heb gewoon handschoenen van de Hema, ik denk niet dat die vegan zijn.. Malou x

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   12 december 2016 / 16:35

   Ja, heel jammer! Zo zonder van het geld! Handschoenen van de Hema zijn meestal wel van goede kwaliteit, alleen zijn ze inderdaad niet vegan. Tenzij je van die skihandschoenen neemt. Dat vind ik dan ook wel weer een beetje overdreven. Haha!

 2. Avatar for Claire 12 december 2016 / 11:44

  Wow wat jammer dat de handschoenen niet bevallen! Had ik eerlijk gezegd niet verwacht van dit merk. Ik wilde graag schoenen van hun kopen, maar nu twijfel ik wel een beetje. Zelf ben ik ook nog op zoek naar handschoenen, nu heb ik een paar goedkope van de Action 🙁

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   12 december 2016 / 16:36

   Nee, ik ben ook erg teleurgesteld! Mijn advies is om ze niet te kopen maar op zoek te gaan naar een alternatief. Ze zijn echt te prijzig voor wat je ervoor krijgt. Zijn je handschoenen van de Action wel warm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *