Fair fashion outfit | Tweedehands blouse, levi jeans, Matt & Nat tas

Fair fashion outfit | Tweedehands blouse, levi jeans, Matt & Nat tas

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

Weet je nog dat ik een bezoekje bracht aan een vintage kilo sale? Het is alweer even geleden, dus ik kan me indenken dat het is weggezakt en daarom ik zal je geheugen even opfrissen. Door Vino Kilo Sale werd ik uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de vintage kilo sale die zij organiseerden in Amsterdam. Ik was zeer onder de indruk van alle mooie en kwalitatieve kledingstukken die zij aanboden. Met een goed gevulde tas en een tevreden gevoel ging ik dan ook naar huis.

Natuurlijk heb ik een aantal van mijn tweedehands pareltjes ook gedragen tijdens een van mijn fair fashion shoots. Hoogtijd dus om je te laten zien wat ik tijdens de sale heb gevonden en hoe ik dat heb gecombineerd!

De blouse

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

Tijdens de Vino Kilo Sale vond ik deze doorzichtige blouse. Grappig feitje, deze blouse is eigenlijk een jurk. Hij is erg lang en loopt door tot onder mijn knieën. Doordat het van een licht materiaal is gemaakt, is hij ook heel makkelijk te dragen als blouse, zoals ik dat doe in deze look. Als je hem niet helemaal dichtknoopt en de flappen aan elkaar knoopt, kan je er zelfs een crop top van maken. Een hele veelzijdige blouse dus!

De details van de blouse vind ik trouwens ook erg mooi. De kraag heeft glimmers en de knopen en de band zijn van katoensatijn. Er zitten trouwens ook schoudervullingen in! Mijn vriendinnetje waarmee ik naar de sale was zei gelijk “die moet je eruit halen”, maar dat heb ik niet gedaan. Doordat ik een recht figuur heb, kan ik schoudervulling heel goed hebben. Sterker nog, ze zorgen er zelfs voor dat ik een beetje taille heb! Score!

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

 

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

De jeans

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

Het is lang geleden dat ik thuis ben gekomen met een jeans. En dan ook nog een hele lichte! Ik heb je al vaker verteld dat ik niet graag broeken draag. Dit komt vooral omdat ik ze niet lekker vind zitten. Zo nu en dan leen ik wel eens een broek bij Lena The Fashion Library en onlangs heb ik er een gekregen van Matter, maar verder heb ik alleen yogabroeken (die overigens wel fijn zitten haha).

De jeans is van het merk Levi. Deze broek is eigenlijk net wat te ruim voor mij en veel te lang. Toen ik hem aan het passen was vond ik dát nou juist charme van de broek. Doordat hij net wat te groot is, vind ik hem veel prettiger zitten dan hele strakke jeans en heeft hij een baggie uitstraling. De te lange pijpen los ik op door deze een aantal keer op te rollen. In combinatie met een paar hakken vind ik dat dit een hele leuke en casual look geeft.

Ik ben dan ook erg blij met deze broek en ik heb hem al een aantal keer gedragen!

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

De sieraden

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

Bij deze outfit draag ik sieraden van het duurzame sieradenmerk By BIEK. De sieraden worden met de hand gemaakt in Nederland door de oprichtster van dit merk, Marieke Wilgenhof en haar assistent Agnes. De grondstof voor de sieraden is oud koper dat een tweede leven krijgt doordat er sieraden van worden gemaakt. Doordat alles met de hand wordt gemaakt, ziet geen enkel sieraad er precies hetzelfde uit. Je bent zo dus altijd verzekerd van een uniek sieraard.

De collectie bestaat uit ringen, armbanden, kettingen, en oorbellen. Bij deze outfit draag ik de schuifringen, de knokkelringen, de CU ear cuff en de CU oorsteker staafjes. Deze sieraden kosten tussen de € 39,50 en € 49,90. Een hele mooie prijs dus voor prachtige sieraden!

By BIEK maakt ook gepersonaliseerde sieraden. Mocht je nog op zoek zijn naar een mooi sieraad voor onder de kerstboom, dan is dit zeker een aanrader!

Matt & Nat tas

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

Mijn tas is de Rubicon Saddle bag van Matt & Nat. Matt & Nat is een Canadees vegan tassen- en schoenenmerk. De tas is deels gemaakt van gerecycled nylon en deels van polyurethaan, een vegan leer. Ik ben erg blij met deze vegan leren tas en hij staat goed bij deze casual outfit.

In dit artikel toon ik een fair fashion look samen gesteld uit een tweedehands blouse van een vintage kilo sale en levi jeans

Wat vind jij van deze look?

Volg:
Share:

4 Reacties

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   13 december 2017 / 11:51

   Dankjewel, Mariëlle! De sieraden zijn echt top inderdaad! :-)!

 1. Avatar for Evelyne
  Evelyne
  9 december 2017 / 11:45

  Leuke outfit, al zouden de schoenen niet voor mij zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *