10 tips voor duurzame kerstcadeaus

10 tips voor duurzame kerstcadeaus

Duurzame kerstcadeaus

Over een paar dagen is het kerstmis! Dat betekent dat voor de meeste mensen dat familie wordt bezocht, dat de mooie kleding uit de kast wordt gehaald én dat er cadeautjes gekocht moeten worden!

Het is ontzettend leuk om je naasten te verwennen met cadeaus, maar dit kan ook stressvol zijn als er niet met verlanglijstjes wordt gewerkt. Om je een eindje op weg te helpen deel ik vandaag tien cadeautips van producten die ook nog eens duurzaam en/of eerlijk zijn. Zo kan jij je geliefde guilt free verrassen met een mooi cadeau onder de kerstboom! Enjoy!

Duurzame cadeaus1. Boek van Lisa Goes Vegan – € 39,95

Nederland is een nieuw vegan kookboek rijker en wel die van vegan blogster Lisa Stel. Een praktisch kookboek, vol nuttige tips en heerlijke recepten.

2. Houten zonnebril van Woodstuff – € 39,50

Alvast een cadeau geven voor de zomer? De houten zonnebrillen van Woodstof zijn met de hand gemaakt.

3. Foodwrap van Keep Leaf – 6,99

Met deze herbruikbare boterhamzakjes kan jij makkelijk je plastic verbruik verminderen. Er zijn allerlei verschillende prints beschikbaar, dus kies je favoriet!

4. Wasmiddel Seepje – vanaf € 6,95

Wasmiddel van Seepje is 100% plantaardig en is gemaakt van de schillen  van de Sapindus mukorossi-vrucht. Dit unieke cadeau zal voldoende gespreksstof opleveren!

duurzame kerstcadeaus

4. Oorbellen van Julia Otillia – € 29,95

Fair trade oorbellen die gemaakt zijn van gerecycled zilver. Op de website vindje nog meer mooie sieraden die geïnspireerd zijn op al het moois wat de natuur te bieden heeft.

5. Suikerriettas van Hinza – € 36,99

Het lijkt alsof deze tas is gemaakt van kunststof, maar dat is het niet! Deze tassen zijn gemaakt van suikerriet. Bij de productie hoeft dus geen aardolie gebruikte worden. Hierdoor de tassen een stuk duurzamer dan plastic! De tas is beschikbaar in verschillende kleuren.

6. Plantenhanger Zuperzozial – € 19,95

Het servies van Zuperzozial is gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en mais. Hierdoor is het volledig biologisch afbreekbaar. Ze verkopen leuke plantenhangers, maar hebben ook allerlei ander mooi servies!

Duurzame kerstcadeau

8. Een boom van geefeenboompje.nl – 24,95

Hoe origineel is het om iemand een boom cadeau te geven?! Zo maak je de wereld letterlijk een stukje groener! Geefeenboompje.nl heeft 12 verschillende soorten bomen die je kunt personaliseren. Van een huwelijksboompje tot een kerstappeltje, van een geboorteboom tot een herinneringsboom.

9. RVS waterfles van KRNWTR – vanaf € 18,95

Deze stoere waterflessen zijn een mooi duurzaam alternatief voor de plasticfles!

10. Vouwbare vaas van Pepe Heykoop – vanaf € 12,50

Deze vouwbare vaas is gemaakt van papier. Je kunt het papier om een lege fles schuiven. Door de verschillende hoeken die in het papier zijn gemaakt, creëer je in een handomdraai een unieke vaas. Met deze aankoop steun je de stichting Tiny Miracles die de inwoners van de red light district in Bombay (India) steunt.

Welk cadeau zou de kerstman voor jou mogen kopen?

Volg:

1 Reactie

  1. Avatar for Claire 21 december 2016 / 21:14

    Leuke cadeautjes! Maar eerder cadeaus die ik aan mezelf zou geven, haha. De boterhamzakjes staan al heel lang op mijn lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *