Vega(n) hotspot Bar James

Vega(n) hotspot Bar James
 Bar James

Op de Javastraat in Amsterdam Oost zit sinds deze zomer een parel van groene hotspot genaamd Bar James. Waarom is Bar James een parel? Omdat ze hier alleen maar vegetarisch en vegan eten serveren! En het eten bij Bar James is lekker! Holly molly, ik ben verliefd op deze plek!

Nu denk je misschien “Hailey, is dat niet iet wat overdreven?”. Uhm, nee. Ik ben inmiddels twee keer bij Bar James wezen eten en allebei de keren was het eten werkelijk waar verrukkelijk. Ik weet dus waar ik het over heb. Dit is ware liefde. Oh ja, en mijn carnivoren vriendinnetjes, die met mij mee waren naar Bar James, die zijn het met mij eens!

Hoe Bar James begon

 

Bar James is het vega(n) zusje van Walter Woodbury Bar dat aan de overkant van de straat gevestigd is. Bij Walter WoordBury Bar wordt wel vlees geserveerd. Eigenaresse Sarah Reijnen vertelde mij dat zij daar graag (letterlijk) iets tegenover wilde zetten. Een plek waar je lekker kunt eten, maar waar geen dode dieren aan te pas komen. Sarah is dan ook dolblij met haar Bar James. En terecht!

Cocktails, whisky, DJ, alles!

 

Bar James by Woodbury

Als je nu denkt dat Bar James een suffe en saaie boel is omdat het 100% groen is, dan heb je het mis. Behalve voor goed eten kun je bij Bar James namelijk ook terecht voor een drankje en een dansje! Bar James weet zich van haar concurrentie te onderscheden doordat je bij hen goed terecht kunt voor een cocktail of een glaasje whisky! Hoe cool is dat? Je hoeft dus niet langer een duister whisky café binnen te wandelen om aan je dagelijkse shot whisky te komen!

Verder schenken ze bij Bar James (uiteraard) vegan wijn en zal er vanavond 23 september 2016 (vanavond dus!) een DJ draaien bij Bar James. Ik voel een nieuwe hotspot voor VrijMiBo’s aankomen!

Yum, yum, yum!

 

Zoals ik al zei, het eten bij Bar James is werkelijk waar verrukkelijk. Sowieso hebben ze bij Bar James de lekkerste frietjes ever! Ik heb een enorme friet verslaving, dus geloof me, ik herken de lekkerste friet als het voor me staat! En die frietjes worden geserveerd met vegan mayonaise!

Goed. De eerste keer toen ik bij Bar James at, ging ik voor de vegan burger. Je raad het al, die vond ik lekker! De burger is gemaakt van wortel en zongedroogde tomaat met daarop zoetzuur van venkel. Een zeer smaakvolle burger die ik zeker kan aanraden!

De tweede keer toen ik bij Bar James langs ging, ging ik voor de vegan saté van tempeh. Ik was daar sowieso erg benieuwd naar, maar bij de saté zaten, net als bij de burger, frietjes. Mijn keus was dus snel gemaakt.

Ook de saté is heel erg lekker. De tempeh is goed op smaak gebracht en zacht van structuur. Verrukkelijk! Mijn vriendinnen hadden een starterplate en summer rolls als hoofdgerecht. Zij kregen van een aantal gerechten een klein beetje. Ik mocht een paar hapjes van ze proeven en ook al die hapjes smaakten yummie!

Bij Bar James hebben ze vegan cheesecake en vegan carrot op de kaart staan. Dat paste er helaas niet meer bij, dus die moet ik maar een volgende keer proberen!

bar-james-3

Bar James

Ga dat zien!

 

Ik ben oprecht heel erg enthousiast over Bar James. Zoals je misschien al wel hebt gemerkt neigt mijn enthousiasme zelfs een beetje naar hysterie, maar Bar James is gewoon zo goed. Mocht je opzoek zijn naar lekker eten dat ook toevallig vega(n) is, ga dan zeker langs bij Bar James.

Het adres is Javastraat 49 in Amsterdam. Ze hebben nog geen website maar alle informatie die je nodig hebt vind je ook op hun Facebook pagina.

Kende je Bar James al? En ken jij nog andere vegan hotspots die ik uit zou moeten proberen?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *