Een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018

Een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018

Jeetje. Alweer de laatste dag van het jaar! Volgens mij zeg ik ieder jaar dat de tijd voorbij is gevlogen. En dit jaar is dat niet anders! Alvorens we het nieuwe jaar inluiden wil ik even de tijd nemen om terug te blikken op het afgelopen jaar en stiekem alvast plannen te maken voor 2018.

Mijn eerste jaar als freelancer

2017 was voor mij een jaar waarin het roer volledig omging. Eind 2016 had ik het besluit genomen om mijn zoektocht naar een vaste baan in de ijskast te zetten en voor mijzelf te beginnen. Palace of Bliss was hier een onderdeel van, maar ook mijn werk als sport-en yogadocent. Daarnaast had ik de ambitie om andere freelance werkzaamheden op te starten.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, kan ik zeggen dat het mij goed is bevallen om aan de slag te gaan als freelancer. Ik ben niet failliet gegaan en ook mijn konijnen Uk & Lizz hebben dagelijks genoeg te eten gekregen.

Ik heb absoluut nog veel te leren en veel plannen die moeten worden uitgevoerd, maar terugkijkend op het afgelopen jaar heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Groei

Tot mijn grote vreugd kan ik melden dat Palace of Bliss is gegroeid in het afgelopen jaar. Begin van het jaar vroeg ik me af of er ooit een moment van groei zou komen, aangezien mijn statistieken tot stilstand waren gekomen.

Gelukkig heb ik in de laatste maanden van 2017 een groei gezien in mijn statistieken! Yes! Ten opzichte van vorig jaar zijn mijn bezoekersaantallen verdubbeld! Hopelijk is dat een voorbode voor wat er in 2018 nog komen gaat.

Ik ben onverminderd ambitieus als het gaat om Palace of Bliss te laten groeien en hier een volwaardig bedrijf van maken. Ik hoop echt, echt, écht dat ik dit doel in 2018 mag halen.

Social media

Palaceofbliss op Instagram

Verder heb ik ook op social media een geweldige groei gezien. Mijn Instagram account is met ruim 6.500 volgers gegroeid in 2017. Ik hoop dat ik in 2018 in ieder geval de 10.000 volgers voorbij mag gaan en dat daar nog meer mooie samenwerkingen uit voortkomen.

Mocht je mij nog niets volgens op Insta, neem eens een kijkje op mijn account: hills_palaceofbliss. Dat vind ik leuk!

Lezingen

Lezing Hailey Noa

Het lijkt alsof ik sta te zingen, maar ik was toch echt een verhaal aan het vertellen :-).

In 2017 kwam een wens uit: ik werd uitgenodigd bij het Fair Fashion Festival, Vrij Van Veggie Food Fair en VeggieWorld (WinterFair) om een lezing te geven. Dat was echt een fantastisch hoogtepunt!

In de media

Hailey Noa in Spiegelbeel Magazine

In oktober lanceerde ik mijn eerste ebook “Een Duurzame Garderobe in Zeven Stappen”. Tot mijn grote vreugd kwam ik daarmee ook in de media! Bij de Margriet Online en Spiegelbeeld Magazine!

Top 5 best bezochte artikelen

Hobby’s

Ik lees in mijn vooruitblik voor 2017 dat ik graag mijn oude hobby zingen wilde oppakken. In 2017 heb ik (helaas) besloten om deze hobby voorlopig even aan de wilgen te hangen. Het lukte mij niet om de “flow” erin te krijgen. Daarom heb ik besloten om het niet te forceren. Wie weet komt het nog op een dag en anders dan is het ook goed. Wel heb ik dit jaar de Ukelele ontdekt. Met veel plezier leer ik nu dit instrument bespelen en het lukt ook aardig om erbij te zingen. Voor nu is dit voor mij helemaal prima!

Vooruitblik voor 2018

Al dit moois om op terug te blikken, maakt mij ook nieuwsgierig naar de toekomst. Daarom heb ik ook een kleine vooruitblik gemaakt:

 • Mijn eerste vooruitzicht voor 2018 ziet er goed uit. In januari 2018 zal ik voor het eerst een verre reis maken, en wel naar Thailand. Ik ben enorm benieuwd naar hoe dit zal zijn!
 • Zoals gezegd ben ik onverminderd ambitieus om Palace of Bliss tot een succes te maken. Ik heb nog steeds de bedoeling om Palace of Bliss hét go to platform te maken voor informatie en tips over fair fashion en de duurzame en bewuste levensstijl. Hopelijk mag Palace of Bliss in 2018 nog meer groeien, en mag ik met nog meer toffe groene ondernemers samenwerken. Daarnaast wil ik ook een start maken om offline de groene levensstijl te promoten.
 • Ook hoop in 2018 écht meer samen te werken met andere bloggers. Daar is in 2017 niet zoveel van gekomen als ik eigenlijk had gewild. Groot actiepunt dus!
 • Onlangs is Palace of Bliss ook de wereld van het vloggen binnen gedrongen. Het is de bedoeling om dit in 2018 mij helemaal eigen te maken.
 • In 2018 wil ik meer tijd doorbrengen met vrienden en familie. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik dat in 2017 té weinig heb gedaan. Hier moet dus heel snel verandering inkomen.
 • Ook in 2017 is het niet gelukt om aan de slag te gaan met de sporten die nog op mijn wishlist stonden. Ik neem deze lijst gewoon mee naar 2018. Het moet toch een keer lukken?
 • Er zit trouwens nog iets leuks en nieuws aan te komen op Palace of Bliss. Stay tuned!

Bedankt voor 2017!

Lieve mensen, ontzettend bedankt voor al jullie lieve berichtjes en positieve vibes in het afgelopen jaar. Ik ben jullie enorm dankbaar voor jullie support. Zonder jullie zou ik niets zijn. Ik hoop dat we in 2018 nog meer met elkaar kunnen connecten zowel online als offline.

Lieverds, jullie zijn te gek! Heb een fantastische jaarwisseling, doe voorzichtig met vuurwerk en tot in het nieuwe jaar!

Dikke knuffel,

Hailey

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Avatar for Jenn 31 december 2017 / 11:28

  Mooi overzicht! Ik ben je gaan volgen op instagram 🙂 Fijn 2018!

 2. Avatar for Mariëlle 31 december 2017 / 14:19

  Wat mag jij trots op jezelf zijn <3 Fijne jaarwisseling en een geweldig 2018!

 3. Avatar for Lidia 3 januari 2018 / 13:51

  Je bent op dit moment op reis, maar ik vond het afgelopen jaar onwijs leuk om je te ontmoeten en te volgen. Ik zeg ‘cheers op 2018!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *