2016: een terugblik

2016: een terugblik

2016 een terugblik

Ligt het aan mij of heb jij ook het gevoel dat 2016 voorbij is gevlogen? Voor mijn gevoel was het nog gisteren dat ik plannen maakte voor 2016 en nu staat de jaarwisseling alweer voor de deur! In mijn post genaamd 2016: een vooruitblik gaf ik aan dat ik erg benieuwd was naar 2016 en ik maakte een to-do-list waar zeven actiepunten op stonden. In deze blog lees je wat hier van terecht is gekomen!

Palace of Bliss 

Op nummer 1 stond Palace of Bliss. Ik was eind 2015 nog maar net begonnen met bloggen en ik had veel zin om mijn plannen en ideeën voor Palace of Bliss voort te zetten in het nieuwe jaar.

Gelukkig kan ik concluderen dat ik in 2016 hard aan de slag ben gegaan met dit plan. Gemiddeld publiceer ik drie blogposts per week. Ik heb al een aantal leuke samenwerkingen gehad in 2016 en mijn inspiratie is nog lang niet op! Aangezien ik een ongeduldig mens ben, had de groei qua bezoekersaantallen wat mij betreft wat harder mogen gaan. Maar goed, dat geeft mij in ieder geval iets om mee verder te gaan in 2017!

Yoga opleiding

Het was de bedoeling dat ik in 2016 mijn yoga opleiding ging afronden. Dat is gelukt! Het leverde me wel de nodige examenstress op, maar het papiertje is in the pocket! Ik ben een gecertificeerde yoga docent en geef inmiddels een flink aantal uur per week yoga! Sterker nog, ik heb onlangs besloten om een vaste baan even te parkeren en mij onder meer te richten op freelance yoga geven!

Paaldansen 

handspring paaldans

Paaldansen in één van mijn grote passies. Nu geloof ik dat mijn ontwikkeling in sport in het algemeen, en paaldansen in het bijzonder nooit echt klaar is. Er is altijd wel een nieuwe move die ik graag onder de knie wil krijgen. Desalniettemin was het mijn doel om in 2016 beter te worden in paaldansen. Om dit doel te bereiken besloot ik een gegeven moment zelfs om een tijd back to the basics te gaan.

Ik realiseer me nu dat ik je nooit heb laten weten hoe dit is bevallen. Dat zal ik binnenkort nog eens doen. Wat ik je al wel kan vertellen is dat ik laatste maanden steeds meer progressie boek op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen. Dit is ook terug te zien in het paaldansen. De move die steeds maar niet wilde lukken, “The Hand Spring” , beheers ik nagenoeg helemaal (ein-de-lijk). Voor mij is dát een duidelijk teken dat ik stappen aan het maken ben!

Helaas kan ik nog niet zeggen dat ik het afgelopen jaar mijzelf heb ontwikkeld op het gebied van paaldansoptredens. Maar dat is niet erg. Ik ben er oké mee met hoe het nu is. Bovendien ben ik in 2016 wél begonnen als paaldansdocent! Dat is minstens net zo leuk!

Zingen 

In januari van 2016 vertelde ik je dat ik het plezier in zingen ben verloren. Dat vind ik jammer, want ik hield enorm veel van zingen. Het was mijn bedoeling om in 2016 in ieder geval vaker weer zangles te volgen en mijn passie voor het zingen te hervinden.

Dit is helaas niet gelukt. Ik volg momenteel wel zangles, maar de flow zit er nog niet echt in. Gemiddeld kom ik nog niet eens uit op één keer per maand en tussendoor zing ik ook nauwelijks. Hierdoor mist het gevoel. Genieten van zingen doe ik nog steeds niet en van een nieuwe band ben ik nog mijlen ver verwijderd. Hier is dus nog werk aan de winkel.

Aangezien ik nog steeds graag het plezier in zingen hoop terug te vinden, zal ik dit actiepunt met mij meenemen naar 2017.

Workshops

Ik houd van workshops. Een dagje een potentiële nieuwe hobby ontdekken is zeg maar echt mij ding. In 2015 was het er niet van gekomen om hier iets mee te doen. Daarom moest daar in 2016 verandering in komen. Jammer genoeg moet ik ook van dit actiepunt concluderen dat daar maar weinig van terecht is gekomen.

Om mijzelf halverwege het jaar wat meer te motiveren heb ik op een rijtje gezet welke sporten ik nog wil volgen. Op Barreconcepts en Aerial Silks na, heb ik ook hier nog niets mee gedaan. Ook dit punt zal ik dus meenemen naar 2017.

O ja! Dat brengt mij gelijk op het volgende. Heb jij of ken jij nou een leuke workshop of sport dat ik écht moet uitproberen in 2017? Nodig me uit! Please! Ik kom graag bij je langs of met je meedoen! Wees mijn stok achter de deur en help mij dit actiepunt tot een succes maken!

Reizen

Veel van mijn vrienden zijn echte wereldburgers. Ze reizen constant naar allerlei verre oorden, zien de mooiste plekken van de wereld en genieten volop van al het moois dat de wereld ons te bieden heeft. Al die verhalen en foto’s hebben mij nieuwsgierig gemaakt naar hoe de rest van de wereld eruitziet. Daarom wilde ik in 2016 een plan maken om ook een beetje een wereldburger te worden.

Dit is helaas niet gelukt. Ik snap wel waardoor dit komt. Het afgelopen jaar ben ik zoekende geweest als het gaat om werk en mijn toekomst. Dit heeft gemaakt dat reizen niet hoog op mijn prioriteitenlijstje stond. Eerst moest ik uitvogelen hoe ik aan geld zou komen om mijn vaste lasten mee te betalen. Reizen is eigenlijk een luxe die ik mij nog niet kon veroorloven. Dit heeft ook gemaakt dat ik er niets mee heb gedaan en zelfs niet over reizen heb gefantaseerd.

Deze to do parkeer ik daarom maar even. Wie weet dat er in de in 2017 ineens ruimte ontstaat om hierover te dromen. Dat zal ik dan ook zeker doen! Voor nu maar eerst even afwachten hoe het allemaal zal verlopen qua werk!


Werk
 

En dat brengt mij op mijn laatste actiepunt voor 2016: werk! Zoals je een aantal weken geleden misschien wel hebt gelezen, heb ik besloten om aan de slag te gaan als freelancer. Het afgelopen jaar ben ik zoekende geweest naar wat ik precies wilde qua werk. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het meest gelukkig word van sportles geven en bloggen.

Aangezien het mogelijk lijkt om hiervan te leven, heb ik besloten om de sprong te wagen en hiermee aan de slag te gaan. Mijn hang naar zekerheid laat ik los en ik ga het meemaken wat deze weg mij zal brengen.

Dit is nog maar een pril besluit, dus ik zal de komende maanden gaan ontdekken hoe dit mij bevalt. Er is nog veel te ontdekken, maar ik heb dus wél werk! Deze “to do” heb ik maar mooi afgevinkt in 2016! En het is ook nog eens werk wat ik erg leuk vind. Me so lucky!

2017

Een aantal van mijn to do’s die ik niet heb gered in 2016 zal ik meenemen naar 2017. Een aantal andere zal ik in de ijskast zetten tot nader orde. Daarnaast heb ik voor 2017 alweer de nodige plannen. Wat die plannen precies zijn, zal ik je later deze week vertellen, dus stay tuned!

Heb jij al je doelen voor 2016 gehaald? Welke wel en welke niet?

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Avatar for Sofie 28 december 2016 / 09:45

  Ik volg je nog maar net, maar via dit overzicht leer ik meteen al heel wat over jou 🙂
  Wat tof dat je freelance bent gegaan, veel succes!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 december 2016 / 14:54

   Wat leuk dat je mij onlangs bent gaan volgen! Ik kende je website nog niet, die ga ik zo uitgebreid bekijken! Dankjewel voor je reactie!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 december 2016 / 14:54

   Wat leuk dat je mij onlangs bent gaan volgen! Ik kende jouw website nog niet, die ga ik zo uitgebreid bekijken! Dankjewel voor je reactie!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 december 2016 / 14:54

   Wat leuk dat je mij onlangs bent gaan volgen! Ik kende jouw website nog niet, die ga ik zo uitgebreid bekijken! Dankjewel voor je reactie!

 2. Avatar for Claire 28 december 2016 / 12:36

  Wat leuk om te lezen Hailey. Het lijkt alsof je dit jaar veel hebt geleerd en hebt gedaan. Ik ben heel benieuwd naar 2017.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   28 december 2016 / 14:55

   Dankjewel! Voor mijn gevoel heb ik dit jaar niet heel erg veel gedaan. Hopelijk wordt dat in 2017 wat meer, maar ik heb zeker veel geleerd in 2016! Dat heb je heel goed gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *